Niţă, de acord cu apariţia unui mamut în energie

Ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă, a declarat că este de acord cu realizarea unui fond de investiţii care să cuprindă toate marile companii din energie. Pandurul a scris în premieră despre apariţia acestui fond. Întrebat despre acest mamut energetic managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a spus că este un proiect utopic şi nu crede că va trece de Parlament.

Trei deputaţi PSD, unul venit din lumea sindicală, Dumitru Chiriţă, şi Dumitru Marin Gheorghe şi Florin Tătaru, membri în Comisa de Industrii, s-au trezit scriind un proiect de lege pentru crearea un fond care atentează la siguranţa naţională. Este vorba despre Fondul Român de Investiţii Strategice în Energie și Resurse Energetice S.A, care reuneşte 30 de firme de energie, gaze şi petrol din ţară.

Chiar dacă subiectul a fost ignorat de presă şi politicieni, ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă spune că este de acord cu acest proiect de lege, dar „nu este momentul acum“. Niţă spune că listarea la bursă a acestui fond i-ar aduce bani pentru retehnologizările de la Complexul Energetic Hunedoara, de exemplu. „O să găsesc soluţii pentru retehnologizări, deja am câteva idei. Dacă am face acest lucru aceste mine din Complexul Energetic Hunedoara nu rezistă pe piaţa. Un grup de colegi a propus crearea unui fond de investiţii. Eu îi sprijin, dar nu cred că este momentul acum. Dar ca principiu, un fond de investiţii în energie e foarte bun pentru că în felul acesta am putea să retehnologizăm multe din obiective din acest fond de investiţii. Bani provin din profit sau din listare pe bursă“, a spus Niţă într-un interviu pe gândul.info.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: