Niţu demisionează, Oprea urmărit penal

Senatorii din comisia juridică au dat aviz favorabil pentru urmărirea penală a preşedintelui UNPR Gabriel Oprea, într-un dosar de abuz în serviciu, privind folosirea fără drept a coloanei oficiale. În acelaşi dosar este cercetat şi Tiberiu Niţu, ceea ce a dus la demisia lui din funcţia de procuror general.
Decizia Comisiei juridice de avizare favorabilă a solicitării DNA a fost luată cu 9 voturi "pentru", unul împotrivă şi o singură abţinere. Avizul este consultativ, urmând ca plenul Senatului să decidă asupra ridicării imunităţii parlamentare a senatorului UNPR. Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma să fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul în acest caz. Gabriel Oprea a pledat nevinovat la Comisia juridică şi a cerut chiar retrimiterea dosarului, pe motiv că ancheta nu este de competenţa DNA, ci a Parchetului General.
Tiberiu Niţu, procurorul general al României, şi-a depus marţi demisia argumentând că este un gest de responsabilitate şi onoare în condiţiile în care numele său "este asociat în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei". Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia procurorului general Tiberiu Niţu, a confirmat marţi Administraţia Prezidenţială. Interimar a fost numit procurorul Bogdan Licu. (A.A.)

Vizualizări: 293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: