Noi acuzaţii la Poliţia Locală Târgu Jiu

Acuzaţiile nu se opresc la Poliţia Locală Târgu Jiu nici după ce primarul Marcel Romanescu a dispus un audit la instituţie. Conducerea Poliţiei Locale Târgu Jiu a dat zilele trecute un comunicat cu privire la rezultatele auditului, deși în mod normal asta ar fi trebuit să facă cel care a dispus controlul. Dincolo de asta, unele afirmaţii din comunicat i-au ridicat suspiciuni liderului sindical Stelian Mihu: „Am văzut într-un comunicat de presă că și-au permis să desemneze în comisia de disciplină un membru în numele sindicatului Pro Lex. Le atrag atenţia domnilor din conducerea Poliţiei Locale că, dacă se adeverește că acel membru nu are semnătura mea și ștampila sindicatului, se numește imixtiune în activitatea sindicală și este infracţiune”.

Legalitatea constituirii comisiei de disciplină a fost unul din elementele verificate, tocmai pentru că sindicatul reprezentativ a reclamat faptul că nu are reprezentant în comisie. Deși Mihu nu și-a dat acordul pentru nimeni, în comunicat scrie cu totul altceva. „Cât privește conformitatea constituirii comisiei de disciplină de la nivelul Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu, compartimentul Audit Public Intern a concluzionat că desemnarea membrilor în comisia de disciplină se face pentru un mandat de 3 ani, Sindicatul Poliţiștilor și Vameșilor Pro Lex putând să se adreseze instanţei de contencios administrativ competente. Sindicatul reclamant are membru numit în comisia de disciplină, chiar dacă nu a prezentat hotărârea de reprezentativitate”, scrie în comunicatul Poliţiei Locale.

Stelian Mihu, liderul sindicatului Pro Lex, spune că această comisie de disciplină este nulă fără un membru desemnat de sindicatul reprezentativ. „Această comisie de disciplină trebuie să funcţioneze conform unor reguli bine stabilite. Au în comisie doar membri din celălalt sindicat, un sindicat cuminte. Acel sindicat nici nu mai îndeplinește condiţiile de reprezentativitate”, a mai spus Mihu. (A.A.)

Vizualizări: 1,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: