Noi condiţii de acordare a calculatorului prin Euro 200

Mai mulţi elevi gorjeni nu se vor mai încadra pentru a beneficia de programul Euro 200 pentru că au fost schimbate condiţiile de acordare. Elevii gorjeni, pe lângă săraci, trebuie să fie şi buni la învăţătură pentru a beneficia de Programul euro 200. Începând cu anul acesta elevii din familiile dezavantajate care îşi doresc un computer de la stat sunt nevoiţi să ia şi note mari. Spre exemplu, la Şcoala Generală Ecaterina Teodoroiu beneficiau de acest program patru elevi dar după noile condiţii nu va mai primi niciunl.

Programul euro 200 prevede acordarea unei sume de 200 de euro acelor elevi care au o situaţie precară din punct de vedere financiar. Pentru că rata şomajului a crescut şi în mod inevitabil şi  numărul elevilor săraci a crescut programul a suferit modificări.

„Cei care au beneficiat de Programul euro 200 şi au mai mulţi copii nu mai pot primi încă un calculator .” a spus  Camelia Bibere director adjunct Isj Gorj.

 În urma unei  anchete sociale prin care se va verifica legalitatea celor declarate  se va decide persoana care va primi cei 200 de euro.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: