Au furat oi şi capre, dar au plătit brânza pe trei ani

Doi gorjeni care acum câțiva ani au devenit „lupi” și au dat iama într-o turmă de mioare, crezând că nimeni nu le va lua urma, au aflat ieri că furtul lor are efecte penale. Magistrații au stabilit pedepsele pentru fiecare dintre aceștia, niciunul dintre ei neurmând să ajungă la închisoare.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu prevede pedepse cu suspendarea executării, în condițiile în care ambii inculpați au fost de acord să își recunoască faptele și să le și regrete. Constantin Cosmin Nedelcu a primit o condamnare de 1 an și 6 luni, termenul de suspendare a executării sentinței fiind de 3 ani și jumătate, în timp ce amicul său, Vasile Coica, a primit o condamnare de 3 ani, executarea fiind și în cazul lui suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 5 ani.
Mai interesant este însă că cei doi „lupi” au fost puși de instanță să îl despăgubească pe proprietarul animalelor, hoții aflând cu această ocazie că mult mai mult au de dat pentru brânza pe care o puteau produce animalele de la comiterea furtului și până acum decât pentru furtul animalelor în sine. „Obligă inculpaţii în solidar la 8.550 lei despăgubiri civile, reprezentând contravaloarea a 21 de ovine şi 9 capre. Obligă inculpaţii în solidar la 12.312 lei despăgubiri civile reprezentând contravaloarea pe 3 ani a produsului brânză, a animalelor sustrase. Respinge capătul de cerere privind contravaloarea mieilor şi a lânii ce s-ar fi putut obţine de la animalele sustrase. Admite în parte cererea privind cheltuielile de judecată , reprezentând onorariu avocat şi obligă inculpaţii în solidar la 500 lei cheltuieli de judecată către partea civilă. Obligă inculpatul Coica Vasile la 500 lei cheltuieli judiciare statului. Obligă inculpatul Nedelcu Constantin Cosmin la 700 lei cheltuieli judiciare statului, din care onorariul apărătorului din oficiu Ghinoiu Ionuţ în cuantum de 360 lei se va avansa anticipat din fondurile Ministerului Justiţiei”, a mai stabilit instanța, verdictul de acum nefiind unul definitiv.

Vizualizări: 890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: