Noi disponibilizări evitate la Artego

Directorul general al uneia dintre cele mai mari firme private din Gorj a declarat ieri pentru Pandurul că numirea noilor directori generali din minerit şi energie a ajutat societatea pe care o conduce să evite noi disponibilizări în rândul angajaţilor săi. Reţinut de regulă în a face aprecieri publice, Viorel David, directorul general al Artego SA Târgu Jiu, afirmă că noii şefi de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, precum şi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, au ajutat societatea, în scurta perioadă de când sunt în funcţie, să evite noi disponibilizări în rândul personalului său.

David spune că „simpla numire a unor oameni care au lucrat toată viaţa în acest domeniu şi care ştiu cum să rezolve problemele din minerit şi energie” a fost suficient ca unităţile respective să asigure pentru Artego stabilitate în programul de lucru pentru anul în curs. „Putem să lucrăm în mod normal în prezent, iar asta contează cel mai mult. Cei de la SNLO nu ne mai plătiseră din noiembrie, iar despre un contract cu ei pe anul acesta nici nu putea fi vorba. Acum avem contractul pe anul în curs şi simţim şi noi că începem să ieşim din blocajul în care tot ei ne băgaseră. Se vede că sunt oameni cu experienţă cei numiţi acum, iar pe noi asta ne bucură pentru că nu trebuie să mai dăm afară din angajaţi”, declară directorul general al Artego SA Târgu Jiu.

Viorel David, care este şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Gorj, afirmă că societatea pe care o conduce este în prezent singura din România care are mai mulţi angajaţi decât avea înainte de 1989. Artego SA produce benzi transportoare din cauciuc pentru industria minieră, firma deschizând în ultimii ani şi o fabrică de lactate, precum şi o secţie de confecţii, dar şi câteva magazine comerciale la Târgu Jiu. Societatea a disponibilizat în toamna anului trecut circa 600 de persoane, mai având la 1 ianuarie un număr de 1600 de angajaţi.

Complexurile energetice de la Turceni şi Rovinari, precum şi SNLO, sunt conduse de două săptămâni de directori generali noi, numiţi de ministrul economiei, Adriean Videanu, dar care sunt contestaţi în plan local de filiala judeţeană a PSD. Social-democraţii susţin că nu au fost consultaţi atunci când s-au făcut numirile respective şi cer numirea unor noi directori generali.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: