Noi disponibilizări în luna septembrie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a anunţat că peste 250 de târgujieni vor fi disponibilizaţi în luna septembrie. Chiar dacă o parte din ei sunt poliţişti comunitari care vor fi preluaţi de noua societate înfiinţată de primăria Târgu Jiu, alte trei societăţi au anunţat că vor da afară. Rata şomajului a ajuns în prezent la 10,39%.

Luna septembrie va aduce veşti proaste pentru mai mult de 100 de târgujieni şi asta pentru că patru societăţi au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj că vor face disponibilizări. Una dintre aceste societăţi este Poliţia Comunitară astfel că o parte dintre cei anunţaţi că vor fi disponibilizaţi sunt poliţiştii comunitari care vor fi preluaţi, cel mai probabil, de Publica Guard. Restul provin de la alte societăţi comerciale din oraş. „În perioada următoare ni s-a comunicat că vor fi disponibilizaţi un număr de 284 de persoane de la patru agenţi economici de pe raza oraşului Târgu Jiu. Tot ce pot să vă spun este că una dintre societăţi este Poliţia Comunitară, care din câte ştiu, nu va da afară ci vor fi preluaţi de altă societate”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

O alternativă, pentru cei disponibilizaţi, la a nu rămâne şomeri sunt locurile de muncă în străinătate, scoase de AJOFM prin serviciul de ocupare Eures. Aceştia pot munci în Spania, Malta, Cipru sau Danemarca, în diferite domenii, pe un salariu de mii de euro. Numai Danemarca pune la bătaie 30 de locuri de crescător animale în ferme în timp ce Malta, Cipru şi Spania oferă 390 de locuri de muncă în diferite domenii de activitate. Cipru caută în special personal medical, astfel sunt vacante trei posturi de medic generalist, nouă de asistenţi medicali şi patru de soră medicală. De altfel, căutaţi mai sunt şi sudorii, brutarii şi motostivuitorii. Malta este în căutare urgentă de 200 de asistenţi medicali şi 20 de farmacişti, în timp ce Spania oferă 20 de posturi de inginer.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: