Noi licitaţii ale CEO pe bursă! Cine cumpără energie de milioane!

Complexul Energetic Oltenia participă astăzi la o sesiune de vânzare de energie pe OPCOM. Este vorba despre 12 oferte, iar şase dintre ele sunt destinate firmelor care exportă. Potrivit presei centrale, pentru export au rezervat linii noii băieţi deştepţi din energie. Unii dintre ei au cumpărat deja energie de la CE Oltenia. În fapt, aceasta este cam singura cantitate de energie pe care a vândut-o complexul pe bursă anul acesta, la un preţ rezonabil.

Complexul Energetic Oltenia a vândut deja energie de peste 100 de milioane de lei firmelor Alpiq şi GEN-I Bucharest. Energia ce va merge la export a fost vândută cu 190-200 de lei pentru perioada 1 iulie 2014-31 decembrie 2015. Potrivit licitaţiilor publicate de Transelectrica, traderii de energie au rezervat linii de export în Serbia şi Ucraina. Este vorba despre firmele Alpiq, Energy Supply, Statkraft, Ezpada, Axpo Energy, Danske Energy, Verbund, Transenergo, GEN-I, EFT, Ezpada şi Tinmar-Ind. Din cauza contractelor pe care le-au obţinut la companiile de stat, patronii acestor firme au fost denumiţi „noii băieţi deştepţi“ din energie.

De data aceasta sunt scoase la licitaţie pachete pentru export, dar şi pentru consumatorii din ţară. Pentru export preţul este de 190 de lei din care se scad diverse taxe. Sunt şase pachete, două de 52.000 de MW, două de 105.416 MW, iar două au o cantitate minimă de 210.832 MW. Perioada contractului este 1 iulie 2014-31 decembrie 2015.

De asemenea, la licitaţie au fost scoase şi şase pachete cu aceleaşi cantităţi de energie, aceeaşi perioadă, însă preţul este de 184 de lei pe MWh.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: