Nou parc de joacă pentru copii la Ţicleni

Autorităţile locale din Ţicleni vor finaliza în circa două săptămâni amenajarea unui nou parc de joacă pentru copii în localitate. Este vorba de un spaţiu pus la dispoziţie pentru cei mici în cartierul Tunşi. Aici doritorii vor putea organiza anumite evenimente fără a plăti vreo taxă către primărie. Investiţia se ridică la circa 300 milioane lei vechi, bani de la bugetul local.

Amplasamentul din cartierul Tunşi a fost conceput în aşa fel încât să existe mai multe terenuri pentru diferite activităţi sportive, dar şi spaţii de joacă pentru copii. În toamnă, autorităţile locale şi-au propus să planteze mai mulţi tei în zona respectivă. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 2400mp. „Lucrăm la un proiect în cartierul Tunşi care constă într-un parc de joacă pentru copii cu teren sintetic de tenis de câmp şi cu piciorul, un teren de minifotbal cu gazon. Vor exista de asemenea leagăne pentru copii care sunt până în doi ani, cu lanţuri, şi un leagăn pentru copii mai mari. Vom monta şi o masă de tenis. În acea zonă nu mai exista un alt parc, ne-am gândit ca şi copiii de acolo să aibă un spaţiu frumos în care să se poată juca. Lucrările au început în urmă cu circa o săptămână, s-a făcut împrejmuirea cu o bordură de 10 cm, am făcut şi o ciupercă pentru lăutari, pentru supravegherea copiilor, s-a pus terenul sintetic, am semănat gazonul la părculeţul copiilor, iar acum se lucrează la alee. În circa două săptămâni va fi dat în folosinţă”, a declarat Radu Constantin, primarul din Ţicleni.  

Organizarea de evenimente, gratuită în parcul din Tunşi

Cetăţenii din acest cartier vor putea organiza diverse evenimente în noul parc fără să plătească vreun fel de taxă la primărie. „Rămâne un spaţiu mare acolo pentru efectuarea sindrofiilor, pentru că încă se mai păstrează tradiţiile. Eventual acolo cetăţenii pot să-şi monteze un cort acolo, să facă o nuntă, un botez, e spaţiu suficient. Nu vom percepe taxe, doritorii trebuie doar să facă o cerere la primărie în prealabil. Acest teren, acest parc, s-a făcut cu banii contribuabililor şi nu vom cere bani. Terenul respectiv este cu criblură, cu sort, pe margine este bordurat”, a mai spus primarul Radu Constantin.

Autorităţile locale vor înfiinţa mai multe terenuri sportive sintetice şi la parcul de la Şcoala Răşina. 

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: