Nouă cadre didactice au solicitat pretransfer în Gorj

Un număr de 63 de cadre didactice au solicitat posturi în alte unități școlare din Gorj decât cele în care sunt actualmente titulare. Aceste cadre didactice fie rămân fără posturi ca urmare a scăderii numărului de elevi, fie vor să fie mai aproape de casă. Așa se explică că faptul că în acest an au solicitat pretransferul la Gorj profesori care acum sunt titulari în școli din Giurgiu, Baia de Arieș sau Vaslui.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj la etapa de pretransfer participă doar cadrele didactice titulare care rămân fără posturi din cauza scăderii numărului de elevi, dar și cadre didactice la cerere, prin acord consimţit între unitățile de învățământ. Anul acesta, 63 de profesori au solicitat pretransferul dintre care nouă sunt titulari în alte județe decât Gorjul. ”Va avea loc o ședință publică în care dumnealor vor avea la dispoziţie orele care sunt scoase la titularizarea de anul acesta și vor ocupa aceste ore în funcție de punctajul obținut la pretransfer. Practic, ei sunt cei care au înaintate la ocuparea posturilor titularizabile din acest an”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Pretransferul este însă și una din acele etape de mobilitate în care, pe ascuns, profesorii titulari care se apropie de pensie își vând posturile tinerilor profesori abia intrați în sistem. Cât privește profesorii titulari din afara Gorjului care vor să vină în judeţ, aceștia sunt din Giurgiu, Baia de Arieș, Vaslui, Odorheiul Secuiesc, București, Drăgănești-Olt.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: