Noul CCM de la CE Oltenia este analizat de inspectorii de muncă

Noul Contract Colectiv de Muncă al angajaţilor Complexului Energetic Oltenia a ajuns pe masa inspectorilor de muncă. Reprezentanţii companiei au transmis că salariaţii nu au decât de câştigat în urma semnării noii înţelegeri între administraţie şi sindicate.

CE Oltenia a explicat că noul CCM aduce o serie de beneficii celor peste 13 mii de angajaţi ai companiei: „indexarea grilei de salarizare cu 19,9% astfel încât transferul contribuţiilor de la angajator la angajat să nu afecteze veniturile nete realizate lunar; majorarea valorii nete a bonusurilor salariale pentru evenimente cu peste 700 lei anual; continuarea procesului de armonizare şi majorarea salariilor pentru toţi angajaţii companiei, fiind alocată suma de 50.000.000 lei din fondul de salarii, în două etape”.

Aşa se face că după mulţi ani în care minerii şi energeticienii nu s-au bucurat de majorări salariale, aceştia câştigă câteva sute de lei. Oficialii companiei se mai laudă că au majorat bonusurile financiare în martie 2017 şi că munca suplimentară a fost plătită pentru prima dată de la înfiinţarea companiei. Acest lucru a însemnat un efort financiar de 25 de milioane de lei şi un sfert dintre angajaţi au beneficiat de majorări salariale în ultimul an.

Noul CCM va fi în vigoare timp de doi ani. Cresc primele până la 1100 de lei pentru Crăciun, Paşte şi Ziua Meseriei. Beneficiile suplimentare acordate angajaţilor reprezintă 80 de milioane de lei în fiecare an, a mai transmis compania energetică. Contractul de muncă va intra în vigoare de luna viitoare.

Vizualizări: 1,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: