Noul şef al DGASPC Gorj. „Le-am spus să se termine odată cu reclamaţiile şi sesizările”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj are un nou director adjunct, în persoana lui Laurenţiu Diaconescu. Directorul general al instituţiei, Dumitru Cotrună, se află în concediu de odihnă, aşa că Diaconescu a rămas la cârma întregii instituţii. Proaspăt numit în funcţie, Laurenţiu Diaconescu, a vorbit despre principala problemă cu care se confruntă DGASPC Gorj.

 Reporter: Cum aţi primit numirea în funcţia de director adjunct?

Laurenţiu Diaconescu: Am fost numit în funcţia de director adjunct la DGASPC Gorj pe data de 28 iunie, funcţie temporară. Acum am şi o dispoziţie să-i ţin locul directorului general în această perioadă; are zece zile de concediu de odihnă. Dânsul va veni, probabil, înapoi. Voi încerca să fac echipă cu dânsul, nu se pune problema să nu facem echipă. Eu am venit aici să construiesc, am venit cu gânduri bune, nu am venit pentru o funcţie de conducere. Eu funcţie de conducere am avut, director adjunct am fost zece ani în această instituţie. Mă ocup de tot ce înseamnă partea de asistenţă socială, am în subordine toate centrele şi toate serviciile care se ocupă de asistenţă socială.

 Rep.: Veţi participa la concurs?

L.D: Este prea devreme, sunt numit temporar pe şase luni, vom vedea la momentul respectiv dacă voi participa sau nu la concurs. Lucrez de 20 de ani în această direcţie, am plecat de la consilier juridic debutant, am fost şef serviciu juridic, 10 ani am fost director pe Resurse Umane şi actualmente vin de la Serviciul Adopţii şi Postadopţii.

 Rep.: Ce nu merge bine în această direcţie, care sunt problemele cu care vă confruntaţi?

L.D: Din punctul meu de vedere, ce am observat eu în ultimii ani, relaţiile interumane sunt mai deteriorate, între salariaţi, între şefi şi subordonaţi, relaţiile s-au deteriorat. Ceea ce nu-mi explic eu este că salariile din centre, deşi sunt bune, foarte bune, totuşi relaţiile şi activitatea dă de gândit, lasă de dorit. Cred că în ultima vreme s-a deteriorat, n-a fost de la început aşa.

 Rep.: Ce vreţi să schimbaţi, ce aduceţi nou?

L.D: Vineri am avut o şedinţă cu şefii de centre şi le-am spus să se termine odată cu reclamaţiile şi cu sesizările, să fie un punct zero şi de aici să plecăm. DGASPC Gorj are în prezent 1.200 de salariaţi, cu tot cu centre. Este o unitate foarte grea, cea mai grea unitate din subordinea Consiliului Judeţean. Eu venind pe acest post, mi-am asumat foarte multe lucruri. Nu vin într-o perioadă foarte bună, dar sper că împreună cu domnul director general şi cu Consiliul Judeţean să nu dezamăgesc şi să fac lucrurile aşa cum trebuie. Cunosc toţi angajaţii, începând de la şefii de centre până la muncitorii necalificaţi, cunosc activitatea, ştiu ce trebuie făcut, dar nu pot singur.

Vizualizări: 10,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: