Noul supraveghetor al CE Oltenia are cazier fiscal - DOCUMENT

Un membru al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia nu-şi poate intra în atribuţii din cauză că are cazier fiscal. Registrul Comerţului Gorj a respins cererea companiei privind înregistrarea noului consiliu, din cauza prezenţei lui Pop în listă.

Complexul Energetic Oltenia are un sistem de conducere dualist, format din Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliu de Supraveghere. În şedinţa din 27 martie 2015, AGA a avizat noul Consiliu de Supraveghere, a cărui componenţă a fost schimbată după ce o parte din foştii supraveghetori au cerut înlocuirea lui Ciurel şi Medinţu, ca urmare a pierderilor de 150 de milioane de euro înregistrate de companie în 2014.

Unul din noii membri ai Consiliului de Supraveghere a fost desemnat Radu Cristian Pop, care figura şi ieri în această calitate pe site-ul oficial al companiei. Asta deşi Registrul Comerţului Gorj a respins propunerea, din cauză că Pop are cazier fiscal.

Solicitarea lui Ciurel, respinsă

Potrivit paginii de internet a CE Oltenia, Consiliul de Supraveghere este format din: Radu Cristian Eugen – preşedinte, Chitu Alin, Gheorghe Dan Valentin, Pop Radu Cristian, Porumbel Ana Georgiana, Racasanu Georgeta Felicia, Roman Marius Andrei – membri.

Registrul Comerţului Gorj a respins însă propunerea companiei în ceea ce îl priveşte pe Radu Cristian Pop, pentru că are cazier fiscal, din cauză că a fost reprezentantul legal al unei firme inactive fiscal. „Examinând înscrisurile menţionate (... ) urmează a respinge prezenta cerere, pe motiv că domnul Pop Radu Cristian are fapte înscrise în cazierul fiscal, fapta săvârşită: reprezentantul legal al persoanei juridice declarată inactivă fiscal”, arată Registrul Comerţului Gorj într-o rezoluţie din 6 mai, publicată în Monitorul Oficial pe 27 mai. „Respinge cererea nr. 6938 din 06.04.2015 prin care directorul general Ciurel Laurenţiu Dan a solicitat înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind persoane împuternicite potrivit datelor din: Hotărârea adunării generale ordinare a acţionarilor nr. 3 din 27.03.2015”, se mai arată în rezoluţie, aceasta fiind „executorie de drept”.

LEGE

O firmă poate fi declarată inactivă fiscal dacă nu a depus declaraţiile la fisc, dacă s-a sustras unul control fiscal, dacă nu este găsită la domiciliul fiscal declarat etc. Fapta poate fi ştearsă din cazierul fiscal după o perioadă de timp, dacă greşelile sunt îndreptate.

sef_ceo_cazier_fiscal

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: