Noutăţi pentru candidaţii examenului de titularizare

Zeci de candidaţi ai examenului de titularizare au trecut ieri prin mari emoţii! Aceştia au trebuit să demonstreze că sunt cei mai pricepuţi în utilizarea calculatorului, sunt buni sportivi sau sunt buni cunoscători de mecanică, electrotehnică, turism, transporturi şi muzică. Ei au aflat ieri şi despre măsurile impuse de Ministerul Educaţiei privind securizarea lucrărilor de examen. În acest an identificarea lucrărilor candidaţilor se va face pe seama unui cod de bare. Vestea i-a bucurat pe cei înscrişi în cursa pentru ocuparea unui post la catedră.

Examenul de titularizare va avea loc mâine însă o parte dintre candidaţi au trecut prin emoţii şi ieri când au susţinut probele practice. „Pentru a ocupa un post de specializare este necesară această probă practico-metodică la care trebuie să obţină calificativul admis. La Educaţie Fizică au susţinut probă practică cinci persoane, candidaţi sunt mai mulţi, dar susţin această probă practică doar aceia care vor o anumită specializare. Doar două dintre cele cinci persoane vor ocupa un post titularizabil pe specializările box şi judo, pentru restul sunt disponibile câteva posturi de suplinitori”, a precizat Theodor Tătaru, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. La informatică au susţinut ieri probe practice 70 de persoane, pentru această disciplină fiind disponibile doar două posturi titularizabile. De asemenea, au dat probă practică şi cei care vor să ocupe un post la catedră pe discipline cum ar fi mecanică, electrotehnică, transporturi, turism şi muzică. În aceste cazuri au fost 2 respectiv 3 candidaţi pe un post.

Lucrările vor avea cod de bare

Cei care vor susţine examenul de titularizare în acest an nu vor mai putea avea suspiciuni cu privire la modul de evaluare a lucrărilor. Asta pentru că Ministerul Educaţiei a decis ca sigilarea lucrărilor să fie făcută într-un mod diferit faţă de anii trecuţi. „Fiecare foaie de examen va fi amprentată cu un cod de bare care este acelaşi pentru toate foile de concurs ale unui candidat”, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. Mai mult, lucrările nu vor mai fi corectate la nivel local. Cele din Gorj vor ajunge cel mai probabil la Vâlcea. „Candidaţii nu trebuie să se sperie de aceste măsuri, cei care s-au pregătit cum trebuie nu vor întâmpina probleme, vor avea rezultate bune indiferent de cine sunt corectate lucrările”, a adăugat Gheorghe Mitescu.

Bucuroşi de securizarea a examenului

Rodica Felicia Plai din Târgu Jiu se numără printre cei care au susţinut ieri proba practică a examenului de titularizare. Femeia a fost suplinitor timp de doi ani la Liceul CU Program Sportiv din Târgu Jiu şi doi ani la Şcoala Generală Bâlta. Pe specializarea ei, handbal, nu există anul acesta niciun post titularizabil, astfel că femeia speră să fie măcar suplinitor. Rodica Plai este dezamăgită din cauza numărului mic de posturi titularizabile, dar totodată este bucuroasă de măsurile impuse de Ministerul Educaţiei pentru împiedicarea fraudei. „Este greu, sunt mulţi candidaţi, posturi puţine, dar măcar mă bucur că s-a luat această decizie ca lucrările să aibă coduri de bară”, a spus aceasta.

Anul acesta în Gorj s-au înscris la examenul de titularizare 1167 de persoane dintre acestea doar 890 şi-au validat fişele de înscriere. Concurenţa este strânsă, sunt circa 20 de candidaţi pe un singur post.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: