Nu a votat pentru ”Green deal”. România nu ar face față

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat la ”Puterea Știrilor” că nu a votat pactul ecologic propus de Ursula von der Leyen în Parlamentul European, așa-numitul ”Green deal”, considerând că prin acest tratat vor avea de suferit statele UE mai puțin dezvoltate, printre care și România.

”Da, cred că trebuie să luăm măsuri, cred că trebuie populația să fie educată și cred că trebuie să luptăm pentru un mediu mult mai sănătos, însă mecanismele și modul cum este prezentat la ora actuală, pe mine, ca deputat ales în Parlamentul European, nu m-au convins, motiv pentru care eu nu am votat pactul ecologic european”, a spus Tomac. 

Europarlamentarul a spus despre complexurile energetice că trebuie ținute în viață. “Și mai există o problemă în pactul ecologic european: România, pentru a respecta toate criteriile stabilite, are nevoie de măsuri radicale pe care trebuie să le ia în ceea ce privește sursa de energie. Ori noi știm foarte bine că o parte din industria noastră este menținută în viață de entități care trebuiesc salvate, că vorbim de Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara. Pe mine mă îngrijorează. Gândiți-vă că până în 2024 trebuie să se reformeze toată industria auto, vom avea doar mașini electrice. Este o temă despre care se discută puțin, despre care se înțelege puțin”, a mai spus Eugen Tomac.

Europarlamentarul a precizat că este foarte important pentru România ca fondurile de coeziune și cele pentru agricultură să fie menținute, soluția fiind un lobby la cel mai înalt nivel din partea autorităților române.

Vizualizări: 2,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: