Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Nu avem cod galben pentru caniculă, dar va fi cald şi în Gorj

Gorjul nu figurează pe lista judeţelor pentru care a fost instituit cod galben de caniculă, deşi temperaturile vor fi şi la noi extrem de ridicate la sfârşitul săptămânii. Trei din judeţele învecinate Gorjului, respectiv, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, sunt printre cele avertizate cu cod galben de caniculă, cod care este valabil de vineri până sâmbătă seara. Avertizarea respectivă este emisă pentru 19 judeţe din estul, sudul şi vestul ţării, temperaturile urmând să fie aici mai mari de 35 de grade Celsius. Temperaturile ridicate vor genera disconfort, mai ales că indicele temperatură-umiditate va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.  Prognozele pentru Gorj indică temperaturi maxime apropiate de 35 de grade, temperaturi ce vor fi înregistrate după maximele de 20 de grade de la sfârşitul săptămânii trecute. Medicii recomandă consumul de fructe şi lichide, dar nu alcool şi cafea, precum şi evitarea expunerii prelungite la soare. Un alt sfat al acestora este ca nivelul aerului condiţionat sp fie cu 5 grade Celsius sub cel înregistrat afară şi evitarea folosirii ventilatoarelor la temperaturi mai mari de 32 de grade Celsius. De asemenea, copiii mici ar trebui îmbăiaţi cel puţin o dată pe zi, iar preşcolarilor ar trebui să le fie administrate duşuri cu apă la temperatura camerei. Vârstnicilor le sunt recomandate 3-4 duşuri pe zi şi, evident, evitarea expunerii la soare.
 Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut parte de un număr mai mare de solicitări în ultimele zile din partea celor care au ignorat astfel de sfaturi, la spital fiind duşi zilnic până la 10 gorjeni carer leşină pe stradă sau în alte locuri publice din cauza temperaturilor ridicate. 
 


Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: