Potârcă mai stă după gratii

Ar fi vrut să fie acasă de ziua sa de naştere, care este în mai puţin de două săptămâni, dar e nevoit să „sărbătorească” şi anul acesta tot în spatele gratiilor. Constantin Ninel Potârcă nu scapă de executarea pedepsei de peste 10 ani pe care judecătorii au dispus-o în trei dosare penale împotriva sa, o cerere depusă în acest sens la instanţă fiind acum respinsă de magistraţi.

La începutul toamnei, fostul candidat la prezidenţialele de acum aproape un deceniu cerea la Judecătoria Târgu Jiu să fie lăsat în libertate, dar răspunsul primit de la instanţă a fost negativ. L-a contestat în speranţa că la Tribunalul Gorj găseşte mai multă „înţelegere”, dar nu a fost deloc aşa.

Potârcă se află în spatele gratiilor din septembrie 2014, când a primit prima condamnare la închisoare de 6 ani cu executare. Anterior el mai fusese în arest preventiv şi arest la domiciliu o perioadă destul de îndelungată, dar care se consideră ca fiind executare a pedepsei de peste un deceniu pronunţată împotriva fostului lider din cartierul Meteor. În plus, el tocmai a fost trimis recent în judecată de procurori într-un nou dosar de evaziune fiscală, la anteriorul, în care a şi fost condamnat, declarând că recunoaşte orice acuzaţie de acum încolo de acest gen pentru că şi-a dat seama că nu are nicio şansă de a-şi dovedi „nevinovăţia”. El a fost acuzat şi găsit vinovat de prejudicierea bugetului de stat cu milioane de euro, bani pe care nimeni nu i-a mai recuperat până în prezent, firmele sale fiind în faliment şi lichidate de pe piaţă. (G.I.)

Vizualizări: 744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: