Vâlcov, prea ocupat pentru procesul de la Târgu Jiu

Actualul consilier al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, rămâne în continuare un om foarte ocupat cu problemele de la Guvern şi nu reuşeşte să ajungă la procesul pe care îl are la Tribunalul Gorj.

Prima şi ultima dată când a ajuns acesta pe la instanţa de la Târgu Jiu a fost în urmă cu un an, când dosarul ajungea aici prin strămutare de la Tribunalul Olt. La vremea respectivă, dosarul era în faza de Cameră Preliminară, o procedură menită să asigure desfăşurarea corectă a procesului. Procedura s-a prelungit până acum, iar marţi, când ar fi trebuit să înceapă audierile pe fond, Vâlcov şi încă o inculpată din dosar au absentat, motivarea avocatei consilierului premierului fiind aceea cu treburile pe care le are clientul său la Palatul Victoria.

Absenţa lui Vâlcov şi a Elenei Marinela Sălcianu Calotă a blocat practic procesul pentru că în lipsa lor nu puteau fi continuate restul procedurilor. Judecătorul de caz, Gheorghe Constantinescu, a stabilit un termen de 2 săptămâni pentru reluarea procesului, decizia sa nefiind pe placul unuia dintre avocaţi. Chiar avocatul inculpatei care a lipsit de la proces a spus că peste două săptămâni are termen la un dosar foarte important la Ploieşti, dar Constantinescu i-a precizat foarte clar acestuia că nu îl interesează alte aspecte în afară de acest proces. Magistratul i-a menţionat avocatului că poate să îşi găsească un înlocuitor şi că trebuie să asigure buna desfăşurare a procesului la următorul termen, ceea ce înseamnă că, teoretic, atunci ar trebui să ajungă la Tribunalul Gorj şi Darius Vâlcov.

Avocata lui Vâlcov, Laura Furtună, a menţionat la ieşirea din sala de judecată că procesul este, în opinia sa, un scenariu fantezist, acuzaţiile ce îi sunt aduse clientului său nefiind reale. „Ne vedem peste două săptămâni, asta e. Clientul meu va veni, acum nu a venit pentru că ştiam că e primul termen, iar activitatea de la Guvern i-a făcut imposibilă deplasarea. Va veni, cu siguranţă. Va da şi declaraţii. Nu poate să recunoască acuzaţiile pentru că nu există faptele. E un scenariu în care eşti introdus ca o piesă de film”, a menţionat avocata.

Vâlcov a fost trimis în judecată alături de alte trei persoane, fiind acuzat că, prin intermediul a doi subordonaţi de-ai săi de la firmele pe care le avea la Slatina, îi asigura unui cadastrist din oraş 1.000 de lei lunar. În schimbul banilor, documentele realizate de firmele sale erau avizate repede şi fără sincope.

Un alt avocat din dosar, Veronel Rădulescu, e convins că dosarul a fost făcut de procurori doar pentru ca Vâlcov să mai aibă o problemă prin instanţă, el susţinând că niciunde nu e vorba de fapte de corupţie, aşa cum au prezentat anchetatorii cazul. „Vom cere să se refacă toate probele în acuzare, pentru că acuzaţiile nu sunt adevărate şi nu au niciun fundament. Dosarul a fost construit pentru că Vâlcov trebuie să mai aibă încă un dosar. Este vorba de prestare de serviciu. Este vorba de un funcţionar care, după serviciu, mai desfăşura o activitate remunerată la o altă societate. Nu este interzis. Luare de mită ar fi fost dacă nu venea la serviciu, dar el venea zilnic“, a menţionat Rădulescu. 

Vizualizări: 518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: