Nu ne place-n USL, dar ne plac ciolanele

Mai scriam pe undeva, chiar pe blog parcă, că politica asta m-a îmbolnăvit cu capul. E și foarte complicată. La fizică, matematică și alte științe cât de cât exacte, e mai simplu. Înveți o dată legile și formulele alea și gata, le știi toată viața. În politică așa ceva e imposibil, pentru că ce a fost valabil ieri nu mai e valabil azi, iar ce a fost bun și legal ieri astăzi e infracțiune și păcat mare de tot.

Alianța dodoloață și cam contra naturii dintre liberali și socialiști n-a funcționat niciodată prea bine, în special la noi, în Oltenia, unde era clar că băieții de dreapta n-au venit cu mare zestre electorală la nuntă. Când Ponta și Crin se pupau pe gură la emisiuni, congrese și mitinguri, ai noștri se certau de mama focului, iar PNL-ul, cum însuși președintele PSD zicea în Pandurul de ieri, a fost mereu în opoziție. Și acum paradoxul: abia când de la centru s-a dat verde la ruperea alianței, alianța din teritoriu a început să funcționeze, cu mirosul ciolanului venind mai clar și mai aburind în nările liberalilor. Pentru că abia acum liberalii au devenit interesanți pentru partenerii lor, când membrii încep din nou să conteze, chiar și ăia mici, ca să iasă la număr.

Aici e și pericolul pentru Antonescu. Doar nu se așteaptă ca oamenii ăștia din județe să dea doi bani pe principiile lui (nu c-ar avea prea multe) și să-l urmeze orbește afară din funcții și în opoziție declarată. Păi, noi ce punem pe masă la copii? Că doar de aia ne-am înscris în politică, e job, nu e hobby, să facem noi ce credem că e bine. Cu spectrul unui Băsescu renăscut plutindu-le deasupra cefelor asudate, dar mai ales sub amenințarea picării unui guvern care părea atât de stabil, pesediștii știu că trebuie să rupă cât pot din PNL și nu se vor da în lături să fie prieteni pe bune cu dracu, de data asta, până în buza campaniei, când pe fraierul ăla de Tăriceanu îl vor debarca băieții din spatele lui Ponta. Auzi, comedie, ăla chiar vrea să fie președinte din partea PSD, haha!

Revenind la USL-ul local, e amuzant că acesta poate funcționa, în fine, abia după ruperea USL-ului central. Ca și când România ar putea deveni o țară importantă abia după ce Gorjul va deveni stat independent.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: