Nu sunt bani pentru persoanele cu dizabilităţi

Autorităţile locale din Judeţul Gorj nu mai au bani pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap cât şi a însoţitorilor. Unii primari caută soluţii pentru ca persoanele cu dizabilităţi să nu aibă de suferit. Este cazul primarului din Bustuchin, Ion Ciocea care şi-a trimis salariaţii să strângă taxele şi impozitele, pentru a plăti persoanele cu dizabilităţi.

Din luna iulie persoanele cu dizabilităţi nu au mai primit un leu pentru că autorităţile locale nu au fonduri pentru această categorie socială. În această situaţie se află şi Constantin Chiţiba din Tismana. „Nu am mai primit bani din luna iulie. Atunci am luat ultima dată. Am tot luat legătura cu viceprimarul din Tismana, care îmi spune mereu că asta este situaţia şi nu are ce să facă pentru că s-a făcut o rectificare bugetară negativă. Ce e aia eu nu ştiu. Pur şi simplu sunt disperat. Eu am handicap şi am însoţitor şi nici el nu a primit banii de la primărie. Nu ştiu ce să mai fac. Însoţitorul îmi zice că nu vrea să mai aibă grijă de mine, eu am ajuns să iau alimente pe datorie, pe caiet de la magazin. Nimeni nu ştie când vin banii”, povesteşte omul.    

În Tismana sunt în plată la acest moment aproximativ 100 de persoane cu dizabilităţi, însă nu au mai văzut nici măcar un leu din luna iulie. „Nu ştiu ce să vă spun. Nu avem bani. În iulie a fost ultima lună când am plătit persoanele cu handicap şi însoţitorii. Am în plată aproximativ 100 de persoane”, a declarat Costel Buzianu, primarul din Tismana.

Cu traista după taxe şi impozite

Cu această problemă se confruntă majoritatea localităţilor din judeţul Gorj. Chiar dacă nu au mai primit fonduri pentru persoanele cu handicap, unii edili se gândesc totuşi la aceste persoane greu încercate de viaţă, pentru a le da puţinii bani care li se cuvin. De exemplu, Ion Ciocea şi-a trimis salariaţii prin sat să colecteze impozitele şi taxele de la oamenii pentru a da bani atât  la persoanele cu handicap cât şi la însoţitorii acestora. „Este o situaţie mai specială, după ce că oamenii ăştia sunt aşa cum sunt, au rămas şi fără bani. Eu am tot făcut adrese, dar fără rezultate. Nu putem să-i las fără bani ca să le mai provoc o suferinţă în plus. Eu am în plată nouă cazuri cu însoţitori şi cinci fără, iar pe lună am nevoie de aproximativ 100 de milioane de lei vechi pentru ei. Sper să se rezolve situaţia asta cât mai repede că altfel nu ştiu cât o să mai pot să-i plătesc aşa”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: