Număr record de candidaţi la Jandarmerie

Tinerii gorjeni au luat cu asalt Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj în vederea recrutării pentru una dintre instituţiile de învăţământ din cadrul MAI. Reprezentanţii Inspectoratului spun că tinerii s-au arătat atât de interesaţi datorită condiţiilor foarte bune de recrutare şi sociale.

Peste 400 de tineri s-au prezentat la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj pentru a fi recrutaţi la una din instituţiile de învăţământ de profil. Numărul este dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dovadă că tot mai mulţi tineri aleg în ziua de azi să îmbrace uniforma de jandarm. „Un număr record faţă de anul trecut, ne-a surprins şi pe noi acest număr dublu faţă de anul trecut. Majoritatea celor care aleg să îmbrace uniforma de jandarm sunt tineri care anul acesta termină liceul dar sunt şi câţiva care acum termină o facultate”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

Dintre cei peste 400 de tineri, majoritatea au ales ca unitate de învăţământ Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi de la Drăgăşani, judeţul Vâlcea. „Peste 250 de tineri au ales să meargă la Drăgăşani, în timp ce toate instituţiile de învăţământ au doar 432 de locuri scoase. Dacă ar fi să judecăm altfel, toate locurile ar fi ocupate numai de la Gorj. O să fie o mare competiţie”, a precizat Alin Ivan.

Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Gorj spun că acest număr se datorează în principiu dorinţei tinerilor de a avea un loc de muncă stabil şi decent. Cu toate acestea, nu toţi tinerii vor avea ocazia de a ajunge să studieze în unitatea de învăţământ la care doresc şi asta pentru că, potrivit IJJ, foarte mulţi sunt întorşi din drum la examenul medical sau psihologic pe care îl vor susţine în Târgu Jiu începând cu luna iunie. „Examenele nu sunt chiar atât de simple, anul trecut mai puţin de jumătate din cei recrutaţi au şi reuşit să meargă mai departe iar din cei ajunşi acolo, la noi s-au mai întors doar 12. Examenul este dificil, dar cine este pregătit poate merge mai departe. Examenul psihologic se va susţine începând cu luna iunie”, a declarat Alin Ivan.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: