Numărătoarea finală. Voturile pentru șapte partide au fost greșite!

Nereguli tot mai mari ies la iveală și tot mai multe semne de întrebare se pun după ce au fost numărate voturile de la secția numărul 6 din Târgu Jiu. Dacă inițial se știa că au fost încurcate voturile de la PNL cu cele ale UDRM, după ce s-au mai numărat o dată buletinele de vot s-a constatat că șapte partide din 11 de pe listă aveau în dreptul lor cifre greșite.  

În primă fază, discutăm despre voturile pentru lista de consilieri județeni. Din 11 rânduri, 7 au fost greșite. Detaliem. PSD a avut inițiat 234 de voturi. După ce s-au numărat mai bine, au mai rămas doar cu 229 la această secție. 3 voturi nule erau trecute drept valabile, un vot era pentru UDMR și un vot pentru PUSL. 

Mai departe, se știa deja că în dreptul UDMR s-au trecut 163 de voturi. Corect a fost, de fapt, 7 voturi. Cele 163 ar fi trebuit să fie notate în dreptul PNL. Deci nici voturile PNL, nici cele ale UDMR nu au fost nici numărate corect, nici notate corect în procesul verbal.

Mai departe, AUR avea 43 de voturi pe procesul verbal. În realitate, s-a mai găsit unul nepunctat în dreptul AUR. 

Alianța USR – PMP a avut 44 de voturi inițial. După renumărare, au rămas doar 43. Unul era de la AUR. 

PER avea 6, dar unul era nul și trebuia anulat nu validat. PUSL avea 11. Inițial, au fost trecute 10. Unul a fost trecut eronat la PSD. 

Doar Partidul Verde, SOS și PRM au avut în dreptul lor numărul corect de voturi. 

Dacă vi s-a părut mare încurcătura, și la președintele Consiliului Județean, tot la secția 6, căci doar aici au fost renumărate voturile, au fost descoperite nereguli.

Nu au coincis numărătorile nici de la PSD, nici de la PNL. S-a încurcat câte un buletin din fiecare.

Constantin Pănescu, de la ANC, avea notat 49 de voturi. După ce s-au numărat, s-au descoperit doar 6!

La Alianța USR – PMP, corect era 48 de voturi, nu 19 câte au fost trecute în procesul verbal inițial.

Neregulile continuă. Marcel Iacobescu, de la Partidul Verde, avea 6 voturi inițial. După renumărare, au fost descoperite 43. La SOS, au fost trecute 43, dar, de fapt, erau doar 19. 

Acestea fiind constatate într-o singură secție, nu putem să nu ne întrebăm cum mai pot avea încredere gorjenii în acest scrutin? Dacă aproape toate cifrele au fost greșite. Aproape toate partidele au avut alt număr de voturi după ce au mai fost verificate încă o dată buletinele. Oare la toate secțiile a fost aceeași harababură? Pentru că trebuie să reamintim. A durat aproape o zi pentru ca reprezentanții Biroului Electoral Municipal să găsească sacul și apoi să găsească buletinele de vot pentru Consiliul Județean și președintele CJ Gorj de la secția 6. Nu ne imaginăm ce ar însemna dacă s-ar număra toate voturile din toate secțiile asupra cărora încă planează suspiciuni de fraudă. 

Vizualizări: 9,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: