O altă echipă din România a anulat un amical cu rușii

Nu doar Oțelul Galați a fost nevoită să anuleze un amical cu o echipă din Rusia, pentru că altă formație din Liga 2 a procedat la fel de teama sancțiunilor. Politehnica Iași și-a anulat și ea amicalul cu o echipă din Rusia programat în cantonamentul din Antalya.

Spre deosebire de gălățeni, care se aflau în Antalya și au ajuns chiar la teren, atunci când au anulat amicalul, Poli Iași a fost precaută și a anunțat anularea amicalului cu rușii înainte de a pleca spre Turcia. Ieșenii ar fi trebuit să joace miercuri, 8 februarie, cu Veles Moscova, formație din liga secundă rusă, dar conducerea clubului molodvean a anunțat că a luat decizia de a anula partida.

Managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur, a declarat că echipele care joacă meciuri amicale cu formații din Rusia riscă sancțiuni din partea FIFA. ”Din câte am înțeles, FIFA interzice orice meci amical cu echipe din Rusia. Cine joacă cu formații din Rusia, riscă sancțiuni. Echipele care joacă amicale sunt obligate să trimită un mail de înștiințare la FIFA, iar ei transmit la rândul lor că nu ai voie să joci contra echipelor din Rusia. De aceea, am luat decizia de a anula meciul cu Veles Moscova și vom căuta un alt adversar. Nu avem nicio hârtie primită de la federație, dar ne-am interesat și am aflat că FIFA nu aprobă aceste amicale, iar cine joacă riscă sancțiuni ce pot ajunge și până la depunctare de la 2 la 6 puncte”, a declarat managerul executiv Florin Briaur.

Oțelul și-a anulat deja testul cu Enisey Krasnoyarsk cu puține momente înainte să-l înceapă meciul, după ce FRF i-a anunțat pe gălățeni că riscă depunctarea în campionat dacă vor juca. Conform liga2.ro și Unirea Dej are programat un amical cu o echipă din Rusia, în data de 7 februarie, însă, momentan, nu a anunțat oficial că nu-l va mai disputa.

Vizualizări: 563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: