O bătrână de la Căminul Suseni a intrat în greva foamei

O femeie în vârstă de 77 de ani, internată la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni, a intrat de ieri în greva foamei. Bătrâna vrea să fie luată acasă deoarece fiul său i-a spus că va fi adusă la staţiune şi nu la un azil. Reprezentanţii instituţiei sunt de părere că s-a ajuns la această situaţie întrucât cei doi copii femeii nu s-au înţeles în privinţa modului de împărţire a averii.

Aurelia Stănilă a fost internată la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni  în data de 19 aprilie, în baza unui certificat de handicap. Femeia spune că fiul său i-a promis că o duce în staţiune şi nicidecum la un cămin de bătrâni. Întrucât a trecut aproape o lună de zile şi nu a fost luată acasă, aceasta a apelat la măsuri extreme. “Pentru ne face să luăm legătura cu familia sa, a refuzat masa şi programul de îmbăiere. Insistă să o ducem acasă. L-am sunat pe fiul dânsei însă acesta este plecat în misiune, fiind poliţist. Credem că starea femeii s-a agravat după ce a fost vizitată de fiica sa care i-a explicat că se află într-un azil. Cei doi copii nu sunt în relaţii bune, neînţelegându-se asupra modului de împărţire al bunurilor”, a declarat Stelian Luca, directorul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. După ce a încercat să fugă din centru, Aurelia Stănilă s-a postat mai mult timp lângă o maşină în speranţa că directorul instituţiei sau vreun alt angajat o duce acasă. Personalul medical al Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni recomandă familiei să vină şi să-i explice femeii că nu se află în staţiune. “ După îşi internează rudele în centru foarte multe persoane uită să le mai viziteze. Acomodarea este foarte grea, iar în cazul doamnei Aurelia Stănilă cred că ar fi trebuit ca familia să-i explice unde va fi adusă. Când a realizat că nu se află în staţiune, femeia a devenit foarte agitată, a încercat să fugă din centru şi chiar a ameninţat că va profita de un moment de neatenţie din partea personalul pentru a-şi putea pune capăt vieţii”, a declarat Domnica Gridan, asistent medical principal.

FIUL EXPLICĂ

“Tatăl meu a decedat în urmă cu două luni, iar mama a suferit un şoc. Am luat decizia de a o interna pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate. Nu vreau să scap de mama mea, dar nu am posibilitatea de a avea grijă de ea. Atât eu, cât şi soţia mea suntem la serviciu, şi în plus avem un copil bolnav cu sindromul Down. Mama are momente când devine violentă. Nu puteam s-o las acasă cu un copil bolnav. Chiar dacă o voi lua de la Suseni o voi interna în alt centru pentru că nu am altă soluţie. Prin natura profesiei mele sunt la serviciu 24 din 24 de ore”, a declarat poliţistul Stănilă.

Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: