O campioană a fost transferată de CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu se întărește considerabil pentru viitoare a stagiune din Liga Florilor. Pe linia de 9 m, echipa gorjeană a adus o handbalistă cu mare experiență, acumulată în sezoanele petrecute la echipe puternice din Liga Florilor, dar și în competițiile europene și la naționala României.

Laura Moldovan a început să joace handbal în orașul natal, la echipa Liceului cu Program Sportiv Slatina. Ulterior, după o perioadă de doi ani, antrenorul principal al echipei LPS Slatina a plecat să antreneze la o echipă de senioare, iar Laura a decis să plece la Vâlcea, împreună cu prietena ei cea mai bună, pentru a da probe la o echipă de acolo. În timpul probelor au fost prezenți și cei din conducerea Centrului Național de Excelență, care i-au propus să semnez un contract.

În 2012, handbalista a fost componentă a echipei de junioare a României care s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial din Muntenegru. A jucat în 53 de meciuri la naționala de junioare și a marcat 161 de goluri.

În 2013 a terminat junioratul și în urma licitației organizată de CNOE Râmnicu Vâlcea, Laura a fost transferată la ”U” Jolidon Cluj, unde și-a făcut debutul în prima ligă din România.

În 2015 a fost convocată pentru prima dată la naționala de senioare a României, pentru Trofeul Carpați. Laura Popa Moldovan și-a trecut în palmares, în vara anului 2016, medalia de argint alături de lotul universitar al României la Campionatul Mondial Universitar din Malaga, Spania.

În vara anului 2017 s-a transferat la Corona Brașov, iar în 2018 s-a întors pentru încă un sezon la “U” Cluj. În mai 2018, Laura a contribuit din plin, prin reușitele sale, mai ales în dubla cu Austria, la calificarea echipei naționale a României la Campionatul European.

În 2019 a plecat în afara țării și a ajuns în campionatul din Ungaria, la echipa Mosonmagyarovar, iar după o jumătate de sezon a decis să revină în țară. Revenită în competiția internă, Laura a semnat cu Rapid București, unde a jucat 2 sezoane și jumătate. În această perioadă, Laura a jucat cu echipa din București în trei ediții consecutive – în 2020, 2021, 2022- în Final 4-ul Cupei României. Cu Rapid, Laura Moldovan și-a trecut în palmares titlul de campioană a României, la finalul sezonului 2021-2022. ”A venit și răsplata muncii de o viață, am ieșit campioană a României în Liga Florilor cu Rapid București”, a spus Laura pentru csmtargujiu.ro, despre cel mai important moment din cariera ei.

Evoluțiile de la Rapid au propulsat-o la naționala României, cu care a jucat la Campionatul European din Danemarca în 2020. Până în prezent a strâns 42 de prezențe în naționala de senioare a României, pentru care a marcat 26 de goluri.

După perioada petrecută la Rapid, Laura Moldovan s-a transferat la CS Dacia Mioveni, cu care mai are contract până la finele acestui sezon. Din vara acestui an se va alătura lotului pregătit de Liviu Andrieș.

Vizualizări: 2,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: