O carieră de granit din Rânca ar putea strica Transalpina

Subprefectul Marcel Romanescu a dispus crearea unei comisii la nivelul Instituţiei Prefectului care să verifice activitatea unei cariere de granit din zona Rânca, Novaci. Cariera nu şi-a început încă activitatea de exploatare în zonă şi rămâne de văzut dacă va începe vreodată. Se pare că exploatarea granitului va intra în perimetrului Transalpina, lucru deloc agreat de prefectul Romanescu. Cert este că vineri se va întruni comisia pentru a fi luate măsuri preventive.

Vestea că o carieră de granit din Rânca ar putea afecta Transalpina, dar şi proprietarii de cabane din Rânca a pus pe jar autorităţile judeţene. Subprefectul Marcel Romanescu a dispus imediat constituirea unei comisii care să verifice dacă lucrările ce vor fi efectuate de S.C. Tehnologica Radion S.R.L. afectează în vreun fel proprietarii de cabane de la Rânca sau şoseaua Transalpina. Romanescu spune că nu ar accepta niciodată ca drumul către Rânca să fie afectat. „Este vorba de o comisie formată din reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Poliţie şi mulţi alţii care să verifice dacă ar afecta sau nu drumul câtre Rânca. Eu nu pun sub semnul întrebării legalitatea acestor lucrări, dar vreau să-mi iau măsuri de precauţie ca să nu fim afectaţi. Nu am nimic împotrivă cu investitorii chiar îmi doresc să vină însă trebuie să verificăm dacă ne afectează. Dacă proprietarii nu sunt deranjaţi şi dacă drumul nu este afectat în vreun fel atunci eu nu am nimic împotrivă”, a declarat Marcel Romanescu. 

Terenul aparţine Obştii Berceşti-Vlădoi

Primăria oraşului Novaci este legată de mâini în această situaţie şi asta pentru că terenul pe care au de gând să exploateze granitul aparţine Obştii Berceşti-Vlădoi. Primarul Pantelimon Todea spune că el nu poate face nimic şi că singura autoritate care ar putea împiedica lucrările este Drumul Naţional. „Nu are treabă primăria cu ce fac ei acolo. Primăria nu poate face nimic decât să impună avize. Ei vor să exploateze undeva în zona Tolanu şi intră în perimetrul Transalpina. Acum, dacă ei obţin aviz de la Drumul Naţional ce pot să fac eu. Ştiu de comisie, ştiu că e vineri la 10 la Prefectură”, a declarat Pantelimon Todea, primarul din Novaci.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: