O delegaţie de chinezi, la discuţii cu Andrei şi Călinoiu

O delegaţie de chinezi a venit în Gorj pentru a identifica oportunităţi de a investi aici. Aceştia s-au întâlnit cu autorităţile judeţene pentru a discuta despre domenii în care s-ar putea face investiţii. În Gorj au mai fost şi alte delegaţii din China, dar până acum nu niciuna dintre discuţii nu s-a concretizat.

Chinezii care au venit ieri la Gorj provin dintr-o zonă care asigură 15% din PIB-ul Chinei, spune autorităţile judeţene. Aceştia vor să identifice posibile oportunităţi de a investii în Gorj pentru a putea trimite aici marii investitori din China. "Scopul vizitei este acela de a identifica oportunităţi de afaceri în judeţul Gorj. Le-am spus domeniile în care se pretează afaceri, în infrastructură, în minerit, în energie verde, în probleme sociale. Dumnealor identifică doar aceste oportunităţi, urmând ca să trimită adevăraţii investitori din China care să facă o infuzie de capital în judeţul Gorj", a precizat preşedintele Clubului Investitorilor, Vasile Dumbravă.

Delegaţia chineză s-a întâlnit cu autorităţile judeţene, dar şi cu unii oameni de afaceri din Gorj. „Le-am făcut o invitaţie şi au venit la Gorj pentru a vedea ce oportunităţi există aici şi vor merge în China pentru a transmite mesajul mai departe investitorilor chinezi. Este o oportunitate pentru Gorj pentru a se crea noi locuri de muncă”, a declarat Liviu Andrei.

Aceasta nu este prima delegaţie chineză care ajunge în Gorj pentru a investi aici, însă până acum nu s-a concretizat nimic. „Nu este prima delegaţie care vine în Gorj să caută locuri unde ar putea investi. Majoritatea au fost interesaţi să investească în minerit şi infrastructură. În urma întâlnirilor care au fost cu delegaţii chineze nu s-a concretizat nimic”, a declarat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: