O firmă din Bumbeşti Jiu va investi 45 de miliarde la Schela

Fosta zonă minieră Schela va fi transformată în maxim cinci ani într-o mini staţiune montană care va cuprinde pe lângă hoteluri şi case de vacanţă şi terenuri sportive dar şi spaţii pentru picnic. Cel puţin acesta este proiectul tehnic depus de firma care a câştigat licitaţia organizată de primăria Schela. Firma Rovex, cu sediul în Bumbeşti Jiu este dispusă să investească acolo 45 de miliarde.

Primăria Schela a atribuit licitația pentru fosta zonă minieră Schela unei firme din Bumbești Jiu a cărei ofertă financiară se ridică la 45 de miliarde lei vechi. Primăria a lansat deja invitația firmei Rovex să vină să semneze contractul. ”Firma se obligă să înceapă investiția anul viitor când va investi două miliarde urmând ca apoi în termen de cinci ani să finalizeze. În total, oferta financiară se referea la 45 de miliarde ce vor fi investite acolo. În primul rând trebuie să facă PUZ-ul după care să înceapă efectiv lucrările însă din primăvară când vremea va permite acest lucru”, a declarat primarul din Schela, Aristide Șerbănescu.

Case de vacanţă şi locuri de picnic

Potrivit ofertei tehnice, Rovex se obligă să construiască la Schela un hotel, căsuțe de vacanță, terenuri sportive dar și să amenajeze locuri speciale pentru picnic. ”Este vorba de un teren de patru hectare. Are termen de graţie cinci ani să finalizeze tot ce este în oferta tehnică în caz contrar va plăti redevenţa de 3.000 de lei”, a adăugat primarul Șerbănescu.

Firma Rovex, de negăsit

Deşi urmează să facă o investiţie măreață la Schela, firma nu este foarte cunoscută în oraşul în care îşi are sediul. Nici măcar primarul Constantin Bobaru nu are habar. ”Nu am auzit de firma asta, nu ştiu cu ce se ocupă. E posibil să existe la noi dar nu îmi sună deloc cunoscut numele”, a declarat primarul Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu. Nici Google, căruia nu-i scapă nimic, nu a indexat nimic despre această firmă din Gorj.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: