O firmă din Timiş, angajată să afle de ce a luat-o la vale drumul lui Călinoiu

O firmă din Timişoara va afla de ce drumul lui Ion Călinoiu a luat-o la vale după doar doi ani de la recepţionarea lucrărilor. Firma Cara SRL este cea care va face expertiza tehnică la drumul de la Săcelu, drum care costă Consiliul Judeţean Gorj 480 miliarde lei vechi. Pentru realizarea expertizei ce va face lumină în acest caz, CJ Gorj nu a mai organizat licitaţie, ci a încredinţat direct sarcinile acestei societăţi.

Drumul inaugurat cu mare fast de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a luat-o la vale în comuna Săcelu, iar o firmă din Timişoara va afla de ce. Pentru reabilitarea drumului Ţânţăreni -Crasna CJ Gorj va plăti 480 miliarde lei vechi pe parcursul a 20 de ani. La aceştia se mai adaugă şi expertiza tehnică, ce va mai costa CJ Gorj încă 150 milioane lei vechi. ”Având în vedere că valoarea contractelor nu depăşeşte pragul impus de ordonanţa de urgenţă privind achiziţiile publice s-a ales procedura de achiziţie directă în urma analizei ofertelor de preţ de la operatorii economici specializaţi. A fost ales un operator economic, Cara SRL, care va efectua expertiză tehnică la DJ 664 A Turcineşti-Rugi şi pe DJ 661 în zona Săcelu, la kilometrul 64+700. Valoarea acestor expertize este în primul caz de 14.200 lei, iar  în al doilea caz de 14.300 lei”, a declarat la Radio Infinit Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Serviciile pe care operatorul economic ales va trebui să le presteze constau într-un studiu geotehnic, ce presupune lucrări de teren pentru efectuarea forajelor geotehnice de control, prelevarea probelor de pământ, analize tehnice de laborator şi studiul în sine.

TERMEN

Termenul de realizare a acestor studii este de 30 zile de la semnarea contractului. Specialiştii vor începe munca în următoarele zile, imediat ce contractul va fi semnat. Valoarea expertizei va fi suportată de la bugetul judeţului.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: