O firmă din Vâlcea va reabilita policlinica din Târgu Jiu

SC Conexvil SA din Vâlcea este singura firmă care a participat la licitaţia pentru reabilitarea şi modernizarea Policlinicii din Târgu Jiu. Firma urmează să demareze lucrările în cursul lunii august, având ca termen de finalizare a investiţiei 24 de luni. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a precizat ieri în cadrul lansării proiectului că a dispus verificări la sânge la firma respectivă pentru a se convinge că firma este aptă din punct de vedere tehnic să ducă la bun sfârşit lucrarea.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu” îşi propune în primul rând îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite pacienţilor, actualul sediu arătând la ora actuală jalnic din toate punctele de vedere. Singura firmă care a participat la licitaţie este o firmă din Vâlcea care va fi verificată la sânge de Călinoiu pentru a vedea dacă este în stare să ducă la bun sfârşit o asemenea investiţie. Nici nu este de mirare având în vedere că vorbim de o investiţie de aproape 195 de miliarde 550 de milioane lei vechi. „Execuţia este în fază de evaluare. Se putea adjudeca foarte simplu având în vedere că a fost singura care a depus oferta dar am zis să-i verificăm aspru, la sânge, să vedem dacă are capacitatea tehnică să execute această lucrare”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Neaţă: „Mi-e jenă să trec prin policlinică”

Policlinica Târgu Jiu nu a fost niciodată reabilitată de la înfiinţare în ciuda faptului că pe acolo trec zilnic în jur de 300 de bolnavi. Acum, în faţa faptului împlinit, directorul spitalului judeţean, Gheorghe Neaţă spune că îi este puţin ruşine să treacă prin policlinică din cauza condiţiilor improprii. „Este un proiect extraordinar, bucurie mare pentru personalul medical şi pentru pacienţi. Acum vă spun sincer, mi-e puţin jenă să trec prin policlinică. Zilnic o să stau în spatele constructorului să facă treabă”, a declarat Gheorghe Neaţă, directorul Spitalului Judeţean Gorj.

APARATURĂ

Policlinica din Târgu Jiu va beneficia de aparatură ultramodernă care nu există la ora actuală la spital. Este vorba de un echo doppler vascular cu sondă pentru vase cerebrale, electromielograf, electroencefalograf, ecograf oftalmo, ecocardiograf cu doppler color, ecograf 3D, spirograf.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: