O jumătate de milion pentru noi spaţii de joacă în Târgu Jiu

Trei noi spaţii de joacă va înfiinţa Primăria Târgu Jiu în diverse zone ale oraşului, cu precădere acolo unde au fost ridicate noi blocuri. Alte 12 astfel de amplasamente vor fi îmbunătăţite cu mobilier nou. În paralel, vor fi amenajate şi alte trei spaţii cu aparatură fitness. Valoarea acestor investiţii se ridică la o jumătate de milion de lei, finanţarea fiind asigurată din bugetul local. 

La nivelul municipiului Târgu Jiu au fost înfiinţate de-a lungul vremii 73 de spaţii de joacă. Acum, alte trei astfel de amplasamente vor fi realizate în special în cartierele noi din municipiu, adică în zona Narciselor, Ciocârlău şi în zona Preajba. “Suntem în procedură de licitaţie cu 15 locuri de joacă. Documentaţia a fost înaintată către ANRMAP, urmează să se valideze şi să fie postată pe SEAP. Probabil că locurile de joacă le vom avea către sfârşitul lunii august. Sunt mai multe zone. În Narciselor la zona ANL, în zona Ciocârlău la locuinţele sociale, în Mioriţei, Minerilor, Abator II, Siretului. Sunt achiziţionate din bugetul local, valoarea estimată este undeva la 450.000 lei. În urma licitaţiei o să fie ceva mai jos”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Primăria va mai înfiinţa şi alte trei spaţii cu echipamente de fitness, precum cele existente deja în Parcul Lido şi Parcul Central. Acestea vor fi amenajate în cartierul Narciselor, la Parcul Debarcader şi în zona Siret. Pentru achiziţia acestor echipamente primăria Târgu Jiu a alocat suma de 50.000 lei. Aparatura va fi montată până la sfârşitul lunii. Vor fi câte 4-5 echipamente în fiecare spaţiu, pentru diverse exerciţii.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: