O jurnalistă din Germania, interesată de repatrierea osemintelor lui Brâncuşi

Annett Muller, jurnalistă la un post de radio din Germania, este în România de aproximativ o săptămână în vederea strângerii de informaţii pentru un material pe tema repatrierii osemintelor lui Constantin Brâncuşi. După ce s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi cu primarul Florin Cârciumaru, Annett Muller a făcut o solicitare la Guvern pentru a afla în ce stadiul se află proiectul.

Proiectul privind repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi a făcut înconjurul lumii. De aproximativ o săptămână, o jurnalistă din Germania caută informaţii în acest sens prin diferite colţuri ale ţării. Prima sa vizită a fost făcută la Târgu Jiu în urmă cu câteva zile. Aceasta s-a arătat a fi foarte încântată de operele marelui sculptor gorjean. „Am venit în România pentru a mă documenta în legătură cu proiectul ce priveşte repatrierea osemintelor lui Brâncuşi. Merg pe la autorităţile din diferite colţuri ale ţării pentru a strânge cât mai multe informaţii pe această temă. La Târgu Jiu, m-am întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu primarul oraşului, după care am vizitat operele lui Constantin Brâncuşi. A fost prima mea vizită în România şi mi-a plăcut foarte mult ansamblul de la Târgu Jiu. Voi mai rămâne puţin în România pentru că am făcut o solicitare scrisă la Guvern pentru a afla în ce stadiu se află proiectul”, a declarat Annett Muller.

Demersurile lui Laurian Stănchescu, aproape de final

Laurian Stănchescu, poetul care şi-a făcut un ţel din repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi, spune că demersurile sale sunt pe ultima sută de metri. Laurian Stănchescu s-a întâlnit vineri după-amiază cu jurnalista din Germania pentru a-i furniza acesteia mai multe informaţii. „Nu este pentru prima dată când jurnaliştii din străinătate se interesează de proiectul meu. Am mai discutat şi cu jurnaliştii de la France Press, iar acum este extraordinar faptul că o doamnă jurnalistă din Germania este interesată de repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi. Ţin să vă spun că demersurile sunt pe ultima sută de metri. În momentul de faţă se desfăşoară o altă acţiune foarte bună a Guvernului, diferită de Memorandumul din data de 15 mai”, a declarat Laurian Stănchescu.

BANI

Guvernul condus de Victor Ponta a alocat în luna mai suma de 90.000 de lei pentru a încheia un contract de asistenţă judiciară cu o firmă franceză de avocatură, firmă care va face la Paris demersurile legale, pe cale civilă, pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi.Suma a fost aprobată în cadrul unui Memorandum intitulat „Unele măsuri pentru repatrierea osemintelor sculptorului Constantin Brâncuşi”.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: