O mie de locuri de muncă la firme israeliene

Ofertă tentantă pentru gorjenii care nu au un loc de muncă şi vor să lucreze peste hotare. Firmele israeliene din domeniul construcţiilor caută să angajeze 1000 de persoane în primăvara acestui an. Cerinţele sunt unele minimale, iar remuneraţia este una atractivă. Angajatorii din Israel oferă un salariu brut estimat la peste 1500 de dolari. Gorjenii interesaţi de această ofertă pot depune CV-ul la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Angajarea lucrătorilor are loc în baza Protocolului dintre Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din statul Israel, privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Statul Israel, semnat la 24 iunie 2014. Protocolul este pus în aplicare de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel.

Persoanele interesate trebuie să aibă calificare sau experienţă în meseriile de: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată, fierari-betonişti, îndoirea fierului; zidari-faianţari, acoperirea podelilor şi pereţilor cu faianţă; zidari-tencuitori pentru lucrări de tencuit. O condiţie obligatorie impusă de angajator este acea ca cei care aplică pentru unul dintre aceste job-uri să ştie să citează planurile de construcţie. De asemenea, candidaţii trebuie să nu fi lucrat anterior în Israel, să nu aibă rude gradul I care să lucreze deja în această ţară cu excepţia fraţilor, să nu aibă cazier juridic şi să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi. „Solicitările le primim noi, până la mijlocul lunii aprilie în primă fază după care le vor transmite la Bucureşti. Persoanele care vor fi recrutate vor fi repartizate pe teritoriul statului Israel dar nu în zonele de conflict. Cazarea şi masa este asigurată de angajator iar transportul de către muncitori. De viză se va ocupa statul Israel. Candidaţii vor susţine o probă de lucru după încheierea colectării dosarelor”, a declarat Diana Văduva, consilier EURES (reţeaua europeană a locurilor de muncă) din cadrul AJOFM Gorj.

Vor să muncească în Israel

Şase gorjeni şi-au depus deja candidatura pentru unul dintre cele 1000 de locuri de muncă puse la bătaie de angajatorii israeliţi. Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 luni. Candidaţii trebuie să depună la dosar: documente privind calificarea (nu este obligatoriu), cazier juridic, copie carte de identitate (şi paşaport-dacă deţin), să completeze o declaraţie şi o cerere puse la dispoziţie de AJOFM Gorj dar şi un CV.  

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: