O mie de salariaţi Minprest, în concediu fără plată după Paşti

În timp ce salariaţii CE Oltenia au parte de concediu forţat, dar plătit, după sărbătorile pascale, angajaţii societăţii Minprest Serv Rovinari vor trebui să stea în concediu fără plată. Conducerea unităţii spune că mai bine de 70% din angajaţi vor trebui trimişi acasă după 20 aprilie.

Dacă până acum salariaţii Minprest erau trimişi la împăduriri pentru a nu sta în fără plată cât angajaţii CEO stăteau acasă cu 75% din salariu, în situaţia actuală nu se mai poate lua în calcul această variantă. Asta pentru că angajaţii complexului vor intra în concediu de odihnă timp de 8 zile după 20 aprilie, ori sesiunea de plantări de puieţi se încheie la 15 aprilie. Aşa se face că circa 1000 din angajaţii Minprest Serv Rovinari vor fi trimişi acasă în perioada respectivă, fără a fi remuneraţi. “Când CEO îşi întrerupe activitatea, ne întrerupem şi noi activitatea, ne pliem după programul lor. Activitate va fi, dar nu pentru toţi salariaţii, pentru că nu avem ce face. Serviciul de PSI o să meargă, circa 30% din personal o să rămână la serviciu. Restul o să stea în concediu fără plată”, a spus Gabriel Giorgi, directorul general al societăţii Minprest Serv Rovinari.

Principalul client al societăţii este Complexul Energetic Oltenia. Acesta este şi motivul pentru care activitatea salariaţilor Minprest depinde mereu de activitatea minerilor şi energeticienilor. Astfel de situaţii, în care angajaţii societăţii prestatoare pentru CEO sunt trimişi în concedii fără plată, se întâlnesc de fiecare dată când administraţia complexului opreşte activitatea la cariere.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: