O minoră aflată în grija statului a rămas însărcinată

A rămas însărcinată fiind într-un sistem de protecție socială. Este vorba de o minoră de 16 ani dintr-o casă de tip familial din Municipiul Târgu-Jiu, care a ascuns mai bine de patru luni sarcina.

De câțiva ani minora de 16 ani împreună cu fratele mai mic și sora mai mare locuiau într-un centru de tip familial din Municipiul Târgu-Jiu. Având peste 14 ani, aceasta avea voie zilnic să părăsească centrul, timp de două ore, fără supraveghetori. Cel mai probabil în această perioadă minora a rămas însărcinată și a ascuns acest lucru timp de patru luni. Cea care și-a dat seama de faptul că tânăra va fi mămică a fost chiar sora sa, care a anunțat imediat responsabilele centrului. „Educatoarele de pe apartament o tot întrebau dacă este însărcinată, nu a recunoscut și a depistat în cele din urmă sora ei că simula că nu este însărcinată. Au fost cu ea la ginecologie și s-a confirmat sarcina de patru luni și jumătate. După acea a recunoscut și a zis că nu știe care este tatăl copilului pentru că în perioada în care era învoită se întâlnea cu mai mulți băieți. În cele din urmă ne-a spus că cel care ar putea fi tatăl copilului a plecat în străinătate”, a declasat Valeria Iriza, directorul Centrului de Servicii Comunitare Târgu-Jiu.

În acest moment se fac procedurile necesare pentru ca minora să fie transferată la Centrul Maternal, pentru că în familie nu se poate întoarce. „Tânăra este din comuna Turburea, însă aceasta va merge la Centrul Maternal pentru că mama ei consumă alcool și de câțiva ani de când sunt la centru nu a venit niciodată să o vadă nici pe ea nici pa frații ei, iar tatăl este închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova pentru că a fost condamnat la 28 de ani de închisoare că a violat-o pe sora mai mare a minorei”, a mai precizat Valeria Iriza.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: