O nouă alunecare de teren în Roşia de Amaradia

O nouă alunecare de teren a avut loc în comuna Roşia de Amaradia ieri dimineaţă. O bucată de pământ dintr-un mal s-a surpat îngreunând circulaţia pe DJ 675. Primarul Liviu Cotojman spune că malul respectiv riscă să se prăbuşească în orice moment în condiţiile în care nu se efectuează, urgent, lucrări de consolidare a drumului judeţean.

Comuna Roşia de Amaradia se confruntă din nou cu alunecările de teren. De această dată este vorba despre un mal de pământ care s-a surpat, ieri dimineaţă, îngreunând circulaţia pe drumul judeţean care leagă Roşia de Amaradia de satul Seciurile. Primarul spune că nu este surprins de faptul că au început să cadă bucăţi de pământ, pe carosabil, întrucât de foarte mult timp a făcut la autorităţile judeţene în vederea consolidării DJ 675. “De ani de zile tot cer Consiliului Judeţean să consolideze Drumul Judeţean 675 şi nimeni nu mă aude. Nu mă surprinde că au început să se desprindă bucăţi de pământ din mal. Ba chiar mă aştept ca această situaţie să se repete pentru că malul respectiv riscă să se prăbuşească în întregime. Sper însă să nu afle nici o maşină pe carosabil, altfel se poate întâmpla oricând o nenorocire”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Abandonaţi de Consiliu Judeţean

Pământul a fost îndepărtat de pe carosabil de către localnicii aflaţi în plata ajutorului social. Edilul local a cerut sprijinului Consiliului Judeţean, însă la faţa locului nu a fost trimisă decât o autobasculantă şi doi muncitori. “L-am rugat pe domnul Călinoiu să trimită o echipă de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Drumuri şi Poduri pentru a efectua o expertiză la faţa locului, dar a trebuit să îndepărtăm pământul de pe carosabil doar cu beneficiarii ajutorului social. Acest drum judeţean este administrat de către Consiliul Judeţean şi ar fi trebuit să se ia măsuri. Primăria nu poate aloca nici un leu pentru consolidarea şi reabilitarea DJ 675 pentru că riscăm să fim acuzaţi de deturnare de fonduri”, a mai precizat Liviu Cotojman.

IMPOSIBIL

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că acest drum judeţean nu poate fi modernizat pentru că zona are un risc ridicat de producere a alunecărilor de teren, impunându-se lucrări ample de consolidare. Şeful judeţului consideră că problema poate fi rezolvată doar de către Guvern, în urma unor studii speciale.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: