O nouă biserică pentru locuitorii comunei Bumbeşti Piţic

Credincioşii din Bumbeşti Piţic, satul Cârligei, vor putea participa la slujbe în biserica cea nouă. Lăcaşul de cult a fost sfinţit, duminică, de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, la aproximativ 10 ani de la punerea pietrei de temelie. Biserica a fost construită cu aportul financiar al unui om de afaceri din comună, care a şi primit Gramata de mulţumire din partea Mitropolitului Olteniei. Potrivit primarului Michy Nioaţă, noului lăcaş de cult i-au fost arondate aproximativ 300 de familii. Aceasta este a şaptea biserică existentă pe raza comunei.  

Credincioşii din Bumbeşti-Piţic au trăit duminică momente deosebite prilejuite de sfinţirea noii biserici parohiale ce poartă hramul „Naşterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”. După mai bine de 10 ani de la punerea pietrei de temelie a sfântului locaş, enoriaşii au venit în număr mare pentru a participa la slujba de târnosire şi la Sfânta Liturghie săvârşite de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, săvârşite în altarul de vară al bisericii, IPS Irineu a subliniat rolul deosebit pe care îl are Biserica în viaţa noastră: „Biserica ocupă locul central în viaţa noastră. Ne naştem în Biserică prin baia Sfântului Botez şi devenim copii ai lui Dumnezeu, creştem în Biserică, ne cununăm, ne spovedim, ne împărtăşim cu sângele şi trupul Mântuitorului Iisus Hristos, iar când Dumnezeu ne cheamă la El, suntem conduşi de cei dragi pe ultimul drum tot în sfântul locaş”.

Biserică pentru aproximativ 300 de familii

Bisericii din satul Cârligei i-au fost arondate aproximativ 300 de familii din comuna Bumbeşti Piţic. „Biserica a fost construită de către domnul inginer Ion Băluţă, un om de afaceri din localitate. Dumnealui are o firmă de construcţii şi s-a gândit şi la enoriaşii din satul Cârligei. După slujbă credincioşii au primit pachete şi au fost invitaţi la masă. În momentul de faţă, pe raza comunei noastre există şapte biserici, iar noua biserică va deservi 280 de gospodării”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic. Pe lângă autorităţile locale, la eveniment, a fost prezent şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

MULTUMIREPentru contribuţia adusă la ridicarea sfântului locaş au primit Gramate de mulţumire şi apreciere din partea Mitropoliei Olteniei, preotul paroh Ioan Săpun şi inginerul Ion Sorin Băluţă, principalul ctitor al bisericii.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: