O nouă licitaţie pentru hrana asistaţilor social din Gorj

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj va scoate din nou la licitaţie serviciul de catering, după ce a fost reziliat contractul cu firma administrată de Nicolae Ţârcă. Suma estimată pentru o perioadă de şase luni este de 889.203 lei fără TVA. Ultima selecţie de oferte, pentru o perioadă de patru luni, a fost câştigată în vară de firma Ridzone a lui Ionuţ Răitaru, care a oferit un preţ mai bun decât Succes-ul lui Nicolae Sarcină.

DGASPC Gorj va organiza licitaţie pentru hrana asistaţilor în data de 16 octombrie, deşi procesul cu Gastrom Group nu s-a finalizat. Firma lui Nicolae Ţârcă a câştigat anul trecut licitaţia pentru serviciul de catering în centrele din Târgu Jiu, Suseni, Dobriţa şi Târgu Cărbuneşti, pentru o perioadă de patru ani. Contractul a fost reziliat de către direcţie în această vară pe motiv că mâncarea nu era bună. Nemulţumit că a pierdut un contract de 7,5 milioane RON pe patru ani, omul de afaceri se judecă în instanţă cu DGASPC Gorj.

Din cauza procesului cu firma privată, DGASPC Gorj scoate la licitaţie doar pachete de patru sau şase luni, nu de un an, aşa cum este uzual. “Firmele de catering îşi pot depune ofertele până pe data de 15 octombrie. Acestea vor fi deschise în data de 16 octombrie. Procedura va fi licitaţie deschisă cu fază finală electronică. Întreaga documentaţie de atribuire este disponibilă în SEAP. În ceea ce priveşte procesul cu Gastrom acesta este în derulare, dar rezultatul procesului nu poate influenţă sub nici o formă licitaţia pentru serviciul de catering. În momentul de faţă, hrana asistaţilor este asigurată de către o firmă al cărei contract expiră la sfârşitul lunii octombrie”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Conform caietului de sarcini, cel care va câştiga licitaţia trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea şi livrarea hranei pentru persoanele asistate în cadrul celor nouă unităţi de asistenţă socială. Alocaţia de hrană pentru copiii aflaţi în centre de zi şi centre de recuperare este 7 lei, iar pentru adulţii din centre de plasament, instituţii de asistenţă socială pentru persoanele cu handicap sau mamele din centrele maternale alocaţia este de 9 lei.    

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: