O parte din Transalpina, în pericol! Ministerul Apărării Naţionale intervine!

Instituția Prefectului Gorj a cerut sprijinul a două ministere în cazul aflat pe rolul Judecătoriei Novaci, cazul privind golul alpin din Muntele Rânca. Este vorba de litigiul dintre Obștea Banca Gilortul Novaci și Instituția Prefectului după ce primei părți i s-a recunoscut dreptul de proprietate pentru o suprafață de 77,61 hectare de gol alpin. Interesant este că suprafața respectivă include o parte din șoseaua națională Transalpina. Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Transporturilor vor interveni în proces.

Următorul termen în procesul dintre Instituția Prefectului și Obștea Banca Gilortul este programat pentru data de 13 septembrie 2012. Cu această ocazie, Instituția Prefectului Gorj a solicitat intervenția Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Transporturilor. ”Instituția Prefectului a făcut demersuri către Ministerul Apărării Naționale și către Ministerul Transporturilor cu scopul ca respectivele instituții să formuleze cerere de intervenție în litigiul aflat în desfășurare la judecătoria Novaci și totodată să înscrie dreptul de proprietate, în favoarea statului, asupra terenului aferent unității militare respectiv drumului național în cartea funciară a județului Gorj”, a declarat Liviu Diaconescu, șef Serviciu Legalitate Acte din cadrul Instituției Prefectului Gorj.

Conformare

Până în prezent doar unul din cele două ministere s-a conformat cererilor Prefecturii Gorj. ”Până la momentul de față, Ministerul Apărării Naționale a înscris dreptul de proprietate în favoarea statului în cartea funciară a județului iar Ministerul Transporturilor este în derularea acestei proceduri”, a menționat Liviu Diaconescu.

Reamintim faptul că Obștea Banca Gilortul Novaci a solicitat și i s-a recunoscut în instanță dreptul de proprietate pentru o suprafață totală de 77,61 hectare de gol alpin în muntele Rânca. Această decizie a instanței de judecată de la Judecătoria Novaci pune în pericol atât terenul pe care este situată unitatea militară cât și o bună parte din șoseaua Transalpina. ”Instituția Prefectului Gorj a promovat o cerere de revizuire a sentinței date, revizuirea are termen pe 13 septembrie. Această suprafață de gol alpin include pe de o parte unitatea militară din Rânca și pe de altă parte șoseaua națională DN67C-Transalpina”, a precizat Liviu Diaconescu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: