O profesoară de la Stejari, bătută şi concediată de director

Directorul şcolii gimnaziale din Stejari, Constantin Cărăşel, este aşteptat la Inspectoratul Şcolar (ISJ) Gorj pentru a răspunde acuzaţiilor unei profesore din unitate. Mihaela Popescu îl acuză pe director că a bătut-o şi că a dat-o afară din şcoală fără avizul ISJ. Profesoara şi-a luat certificat medico-legal şi este hotărâtă să-l dea în judecată pe directorul care a agresat-o. Contactat telefonic, directorul şcolii din Stejari nu a fost găsit pentru a comenta afirmaţiile profesoarei.

Coşmarul de la catedră a început pentru un cadru didactic încă de pe 14 februarie 2011 când printr-un ordin al Inspectoratului şcolar a fost desemnată suplinitoare de limba şi literatura română. „Din prima zi când m-am prezentat la catedră, prin ordin de numire de la Inspectoratul Şcolar, directorul a avut grijă să-mi spună că mă va da afară că eu nu am ce să caut acolo. Pur şi simplu m-a terorizat în tot acest timp. Îmi spune că o să aducă pe cine vrea el pe postul meu. Eu am fost în concediu medical pentru că directorul m-a lovit şi când m-am întors la serviciu mi-a adresat cuvinte jignitoare şi mi-a spus că nu am ce căuta în acea unitate de învăţământ pentru că nu mai lucrez acolo de pe 17 martie, iar din data de 22 martie în locul meu a venit o altă suplinitoare care este rudă cu el”, spune Mihaela Popescu.

„S-a năpustit asupra mea“

Profesoara şi-a luat certificat medico-legal şi a necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale. „M-a jignit în continuu în această lună cât am lucrat la Stejari. M-a făcut în toate felurile, cum i-a venit la gură. Îmi este ruşine să spune ce cuvinte jignitoare mi-a adresat. M-a lovit la el în birou de faţă cu un alt cadru didactic. V-am spus că a luat lucrarea unei eleve şi fata îmi cerea lucrarea să-şi vadă nota. M-am dus să i-o cer şi atunci s-a năpustit asupra mea. M-a lovit la faţă. Medicii legişti mi-au dat certificat pe 6-7 zile de îngrijiri medicale pentru traumatism facial acut postraumatism prin agresiune individuală. Am stat în concediu medical ca să-mi revin pentru că nu puteam să apar în faţa elevilor cu faţa neagră. O să-l dau în judecată şi o să ajung cu el şi la Ministerul Educaţiei pentru că nu se mai poate”, povesteşte Mihaela Popescu.

„Nouă nu ne-a semnalat nimeni niciun incident de acest gen. O să văd care este situaţia şi ce s-a întâmplat exact la şcoala de la Stejari. Pot să vă spun sigur că directorul nu avea voie să dea afară un cadru didactic numit de Inspectoratul Şcolar chiar şi ca suplinitor. Acest lucru îl poate face doar inspectoratul”.

Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: