O şansă pentru elevii inovatori din Târgu Jiu

Cei mai inovativi liceeni din Târgu Jiu au posibilitatea să participe la o competiţie de proiecte, alături de elevi din alte 17 oraşe din ţară, în cadrul unui program de responsabilitate socială „Şcoala de inovaţie” organizat de o companie românească specializată în ingineria tehnologică. Premiile puse în joc sunt tentante, câştigătorul urmând să primească 5000 de euro şi două telefoane  iPhone 5.

O companie românească orientată către inovaţie, specializată în ingineria tehnologică, lansează a doua ediţie a programului de responsabilitate socială „Şcoala de inovaţie”, un program de educaţie care are ca obiectiv realizarea transferului de cultură inovativă către liceenii din regiunile în care compania îşi desfăşoară activitatea. Derulat ca program pilot al platformei de responsabilitate socială „Viitorul alege inovaţia” în anul 2012, „Şcoala de inovaţie” este lansat în acest an într-o formulă extinsă, atât la nivelul liceelor incluse în program, cât şi la nivelul activităţilor desfăşurate pentru elevi.

Programul se desfăşoară şi în acest an cu aprobarea şi susţinerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Programul include o competiţie de proiecte şi o tabără educativă pentru cei mai inovativi liceeni. În prima etapă a programului, desfăşurată în perioada 1 iunie – 7 iulie, elevii sunt invitaţi, în echipe de câte două persoane, să îşi înscrie ideea proiectului lor inovativ ce poate schimba sau aduce o îmbunătăţire în diverse domenii. Proiectele care strâng un număr de cel puţin 50 de voturi vor fi jurizate, urmând să fie selectat cel mai creativ şi mai relevant proiect din fiecare oraş. Echipele câştigătoare participă la Tabăra Şcolii de Inovaţie, desfăşurată în luna august, unde vor experimenta inovaţia prin activităţi creative, sportive şi educaţionale, în domenii precum artă, mediu, sport sau tehnologie.

PREMII

La finalul taberei, elevii vor prezenta proiectele lor într-o manieră structurată, integrând lucrurile învăţate pe parcursul cursurilor. În urma acestor prezentări vor fi aleşi câştigătorii Şcolii de inovaţie. Premiile se vor acorda, astfel: Locul 1 – finanţare de 5.000 de euro pentru realizarea proiectului şi două telefoane iPhone 5, Locul 2 – doua tablete iPad şi Locul 3 – două tablete mini iPad.

PARTICIPANŢI

Oraşele incluse în program reprezintă reşedinţe de judeţe şi anume: Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Craiova, Cluj Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Miercurea Ciuc, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Zalău.

Vizualizări: 62

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: