O școală din Gorj blochează accesul fără mască. Sistem făcut de elevi!

O şcoală din Gorj a realizat un sistem de control acces anti SARS CoV-2. Proiectul este în lucru din luna mai a anului curent şi a fost pus în funcţiune în luna octombrie a anului 2020.

Sistemul este compus dintr-o cameră video care preia imaginile pe care le transmite unui sistem de calcul. Aici imaginile sunt procesate într-un model realizat de elevii echipei de robotică TeamPhoenix, sub îndrumarea mentorilor profesori şi, în funcţie de situaţia din faţa camerei de luat vederi, se ia o decizie.

Dacă persoana care doreşte să intre în clădire nu poartă mască, semnalul luminos de culoare roşie rămâne aprins şi uşa de întrare rămâne blocată. Dacă persoana care doreşte accesul în şcoală poartă mască, se aprinde semnalul luminos de culoare verde, însoţit de un mesaj vocal şi uşa de la intrare este deblocată.

Sistemul de acces are la bază un algoritm care floseşte inteligenţa artificială, fiind capabil să recunoască orice persoană care poartă sau nu poastă mască, indiferent dacă persoana este de sex feminin sau masculin, dacă poartă ochelari sau căciulă, şapcă sau alte accesorii.

Prin intermediul acestui sistem, se asigură o securitate ridicată a elevilor şi profesorilor din cadrul Colegiului Tehnic ION MINCU din Targu Jiu, persoanele care nu poartă mască având accesul restricţionat în incinta şcolii.

“Este un sistem care foloseşte inteligenţă arficicială, fiind capabil să recunoască orice persoană care poartă sau nu mască şi să ia o decizie în acest sens. În luna octombrie a anului curent l-am implementat, în următoarea perioadă de timp fiind într-o fază beta (sistem stabil, dar, încă în faza de testare). Ne bucurăm de această realizare la nivelul şcolii, considerând că elevii şi profesorii noştri beneficiază de o protecţie suplimentară împotriva virusului”, a declarat Director prof. Hăinaru Leontin Haralambie.

Vizualizări: 5,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: