O sută de concedieri la CEO de la 1 iulie. Pleacă și șefi!

100 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizați începând cu luna viitoare. Salariații fac parte din programul de restructurare al companiei. Cei mai mulți dintre ei se apropie de pensionare. Alții au solicitat să plece acasă. Cei care nu se pensionează primesc patru salarii compensatorii și ajutor de șomaj timp de un an.

Chiar dacă inițial erau anunțate 200 de concedieri, sindicatele și administrația companiei au ajuns la concluzia să dea afară doar jumătate. Așa că 100 de oameni vor pleca din CEO de luna viitoare. Oamenii sunt deja în preaviz, a explicat, la Tele3, Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane din cadrul CEO: “Aveam prevăzute în planul de restructurare 200 de concedieri în acest an. A fost o discuție și cu partenerii sociali și am convenit ca să fie criterii de disponibilizare doar situațiile de pensionare și situația medicală a salariaților. La opțiunea acestora, pentru situația desființării postului. Într-o primă etapă, o să fie 100 de disponibilizări, o să plece 100 de salariați începând cu data de 1 iulie”.

Cei care pleacă acasă vor primi salarii compensatorii și indemnizație de șomaj pentru un an, a mai spus Olaru: „O să beneficieze de 4 salarii compensatorii și ajutor de șomaj pentru cei care optează, pentru că majoritatea sunt cu condiții de pensie și probabil vor depune la Casa de Pensii cererea de acordare a drepturilor de pensie. Sunt în preaviz începând cu data de 10 iunie, 20 de zile lucrătoare fără a lua în calcul prima și ultima zi. În jur de 10 iulie, vor pleca cei în prima etapă”.

Printre cei care vor fi concediați de luna viitoare se află și angajați de la birouri ori șefi. „Este și personal TESA, și personal operativ, conducători de formație, șefi de servicii, de la Motru avem un astfel de caz. Media de vârstă este 55 de ani sau chiar peste 60. Lista a fost validată și de Comisia Mixtă așa cum am convenit. O să vedem până la sfârșitul anului dacă vor mai fi concedieri. A fost opțiunea salariaților să intre în programul de disponibilizare. Nu a fost dat nimeni afară împotriva voinței. Peste 13 mii de lei vor primi net cei care pleacă. Cei care optează pentru șomaj, primesc șomaj un an de zile”, a mai adăugat Sorin Olaru.

Vizualizări: 6,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: