O sută de permise reținute în trei zile

Poliţiştii rutieri gorjeni au acţionat în perioada 7 – 9  februarie pe principalele artere rutiere din județ, pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză. "Cu această ocazie, au fost aplicate în total 444 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier, din care 300 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru centură de siguranță, 11 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și  alte 112 de abateri", anunță IPJ Gorj.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 100 de permise de conducere, din care 75 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru încălcarea normelor legale privind depășirea și 14 pentru alte abateri.

În cadrul activităților au fost retrase 15 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice și au fost întocmite 5 dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.

Doi tineri au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, unul de 23 de ani din Glogova, care s-a sustras recoltării de probe biologice, și unul de 17 ani din Albeni, care s-a urcat băut la volan și fără permis.

În activităţile specifice, au fost angrenate autospeciale de poliţie ce sunt dotate cu aparate video-radar, precum și un pistol radar, mai menționează sursa citată.

Vizualizări: 7,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: