O victorie și o înfrângere în amicalele din Bulgaria pentru CSM Târgu Jiu 

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu s-au deplasat în acest weekend, în Bulgaria, pentru două partide amicale. Sâmbătă, 30 septembrie, echipa pregătită de Kresimir Basic s-a impus în fața celor de la Akademik Plovdiv, scor 85-79 iar duminică, 1 octombrie, baschetbaliștii gorjeni au cedat în partida disputată la Sofia, cu CSKA, scor 65-91. 

În acest weekend se dispută etapa a 2-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica95, dar CSM Târgu Jiu stă în această rundă. Astfel, oficialii gorjeni au luat hotărârea de a juca două partide amicale în weekend, în Bulgaria, cu Akademik Plovdiv și cu CSKA Sofia.

Au fost două teste foarte utile pentru gruparea gorjeană, în fața a doi adversari diferiți ca valoare. CSM Târgu Jiu a reușit să treacă în primul meci de Akademik Plovdiv, o echipă de valoare aproapiată de cea a gorjenilor. S-a terminat 85-79 pentru CSM Târgu Jiu, într-un meci în care Dimitrius Underwood, cu 23 de puncte reușite, a fost cel mai bun marcator al echipei noastre.

”În primul meci am întâlnit o echipă similară cu o noastră, în care am practicat un baschet bun, cu realizări în ambele părți ale terenului, într-o rotație, să spunem mai puțin folosită la jucătorii români, și asta pentru că ne-au lipsit Calotă, datorită unei acidentări, dar și Berculescu, care a devenit indisponibil. Am depsus mult efort și pe final am reușit să câștigăm, chiar dacă nu rezultatele erau cele mai importante aspecte, însă victoriile întodeauna sunt bune, mai ales pentru moral și într-un mediu ostil de deplasare, iar pentru asta trebuie să-i felicităm pe jucători”, a precizat Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu, pentru site-ul oficial.

În meciul cu CSKA Sofia, o echipă de un cu totu alt calibru, care s-a înscris în lupta pentru titlu în Bulgaria, CSM Târgu Jiu a cedat, scor 61-95. Fără Popa Calotă, Camil Berculescu, la care s-au adăugat și Jason Hubbard, cu ceva dureri după partida cu Plovdiv, dar și Dimitrius Underwood, care a ieșit încă din primul sfert, acuzând o lovitură, CSM Târgu Jiu nu a mai putut ține pasul cu echipa bulgară. Gazdele au câștigat toate cele patru secvențe ale meciului. De remarcat în meciul cu CSKA, evoluția lui Robert Paliciuc. Antrenorul Kresimir Basic l-a felicitat pentru modul în care a evoluat. Amercianul Ethan Wright, cu 27 de puncte, a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene în meciul cu CSKA.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: