O zi cu mult furat, pe scurt

Din două, una: ori ieri a fost o zi extrem de aglomerată, cu o grămadă de știri, ori eu am fost într-o dispoziție mai atentă și mai inspirată. Posibil să fi fost amândouă. În orice caz, mi-e imposibil să aleg un singur subiect pentru textul de azi. Cu mențiunea că poate zilele viitoare mă voi apleca mai atent asupra unuia dintre ele, astăzi doar le înșir.
Una: Ghiță, Olguța și Cheloo de la Paraziții intră la procuratură. Începe ca un banc foarte promițător, știu, dar nu e cazul. Ghiță și Olguța s-au dus la DNA, Cheloo la DIICOT, unde este cercetat pentru că s-a găsit niște marijuana la el acasă.
Acum, ca să fie clar, în statele civilizate și cu adevărat evoluate, marijuana este perfect legală. În statele care încă n-au ajuns atât de evoluate, dar au totuși un sistem judiciar decent, consumul nu este pedepsit. Se uită și ei în altă parte, că oricum știe toată lumea că pe viitor cannabis-ul va fi la liber (spre deosebire de mult mai nocivul tutun sau chiar alcool, apropo). Și aici mă refer inclusiv la state fost-comuniste, ca să vedeți cât de la coada Europei am rămas. În timp ce se fură pe rupte în România, deci, DIICOT-ul își găsește timp să aresteze minori (alături de Cheloo mai sunt anchetați 80 de cetățeni pentru consum, mare parte dintre ei minori) pentru că au fumat niște iarbă.
Ceea ce ne duce direct peste ocean, în America, unde candidatul cu șanse tot mai mari la președinția Americii o spune pe șleau: ”Avem un sistem de justiție defect și aberant, dacă un puști care fumează marijuana este arestat, iar unui director de pe Wall Street care fură miliarde nu i se face nici măcar dosar penal”.
Și, dacă tot am ajuns la furat, să continuăm frumos și coerent acel început de banc cu domnul Sebastian Ghiță, care, după ce e scăpat de arestare de Parlamentul Hoților, declară, la ieșirea din sală: ”Eu nu m-am născut să fur, ci să creez”. Vorba nu-știu-cui, să creezi contracte cu statul, te pomenești? În plus, ce logică imbecilă e asta? Păi așa, dom’ Ghiță, nici eu nu m-am născut să plătesc întreținerea și chiria, nici să muncesc, nici să îmi scurtez și amărăsc viața în rahatul ăsta de țară. Și totuși o fac. Deci vă înțeleg și pe dumneavoastră cu furatul ăla…
Și, ca să încheiem rotund, vă dau știrea asta: o valiză cu materiale radioactive a fost furată de pe bancheta unei mașini lăsate deschisă, în Sevilla. Hoțul a crezut că în ea sunt ceva obiecte de valoare, dar țeapă. Ceea ce mi-a dat o idee: programul ”Adu un român ca să te scape de terorism”. Păi, ia gândiți-vă, dacă am umple gările, stațiile de metrou și aeroporturile de români, oare cât ar rezista o valiză părăsită în locurile respective? Nu că românii s-ar fi născut să fure, Doamne ferește, dar poate ar ridica-o s-o ducă la poliție, știu și eu?
Despre pățaniile mustind de umor din avionul deturnat de soțul îndrăgostit, Planeta a Noua și Lia Olguța, în niște texte viitoare.

Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: