Oamenii aleși să schimbe legile din Justiție

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a dispus constituirea unui grup de lucru care să pregătească un nou pachet de legi în domeniu. 

Coordonatorul grupului de lucru va fi Cristina Ciobanu-Dordea, consilier al ministrului Justiției, iar printre membrii se află, din partea MJ — secretarii de stat Florin Aurel Moțiu și Adrian Baboi Stroe, precum și directorul Direcției elaborare acte normative, Alina Rădoi. Din partea CSM fac parte judecătorii Adrian Bordea (membru CSM) și Constantin Nicolae și procurorul Gheorghe Muscalu (membru CSM), din partea ÎCCJ — judecătorul Mariana Ghena, iar din partea PÎCCJ — procurorul Daniela Brița.

De asemenea, în grupul de lucru se mai află judecătorii Gabriela Baltag, Dan Spânu, Andreea Ciucă, Dana Gârbovan, Ioan Neamț, Ionuț Militaru și Dragoș Călin, din partea Asociației Magistraților din România, a Uniunii Naționale a Judecătorilor din România și a Forumului Judecătorilor din România, și procurorii Elena Iordache și Constantin Sima, din partea Asociației Procurorilor din România.

Potrivit ordinului, obiectivul grupului de lucru, care își va desfășura activitatea până la data de 30 aprilie, este de a propune modificări la pachetul legilor justiției în vederea lansării acestora în dezbatere publică.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: