Obiectiv aproape îndeplinit

Pentru prima oară de la intrarea în liga întâi, pandurii nu îşi mai fac griji în privinţa retrogradării. Cu 39 de puncte în cont, oamenii lui Grigoraş sunt aproape siguri de locul în obiectivul propus, adică în primele 10. Pandurii stau bine şi la golurile marcate. Sunt pe locul 5 din acest punct de vedere.

Victoria cu Târgu Mureş aproape că le garantează pandurilor îndeplinirea obiectivului. Cu 8 etape înainte de final, Grigoraş şi compania au 10 puncte avans în faţa locului 11 ocupat de Braşov.

Şanse mari la primele 8

Pandurii au început ca din puşcă sezonul şi lumea începuse să aducă vorba de o calificare istorică în Europa League. N-a fost să fie pentru că gorjenii au rămas repede fără mai mulţi jucători de bază iar Grigoraş n-a primit aproape nimic în schimb. „Dacă aveam lotul cu care am terminat turul, puteam spera la mai mult, poate chiar la locurile 5-6, aveam şanse mari, părerea mea”, spune antrenorul care i-a pierdut în iarnă pe Chiricheş, Stromajer sau Vranjes. Rezultatele proaste din debutul de retur au dus cu gândul la o cădere spre zona retrogradării dar scenariul a fost brusc întrerupt de victoria cu Târgu Mureş. Pandurii sunt acum pe locul 8, cu 39 de puncte şi ar putea să termine în cel mai bun caz pe 6. Acolo o găsim pe campioana Oţelul cu 42 de puncte. Programul gorjenilor e însă unul destul de dificil aşa că menţinerea poziţiei a opta e privită ca o performanţă. Oricum gorjenii nu pot coborî mai jos de locul 10, ocupat acum de Ceahlăul cu 33 de puncte. Braşovul, 29 de puncte, e prea departe. „Vom depinde foarte mult de noi, mai avem 3 meciuri pe teren propriu şi 5 în deplasare. Sunt meciuri foarte grele. Ca să ocupăm un loc cât mai bun depindem numai de noi, bineînţeles coroborat şi cu celelalte rezultate ale contracandidatelor. Eu cred că o clasare în primele 10 e realizabilă iar orice loc mai sus ar fi un bonus. Mai avem nevoie de multe puncte pentru a ne încadra în primele <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />10”, crede Grigoraş care e pe cale să-i ducă pe panduri spre cel mai bun sezon din istoria participărilor în prima ligă.

Program Pandurii:

Acasă: Sportul, Vaslui, Petrolul.

Deplasare: Gaz Metan Mediaş, U Cluj, Oţelul Galaţi, Rapid, Chiajna.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: