Obligată să plătească impozit către primărie, pentru terenul primăriei

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru contestă în instanţă o decizie a Curţii de Conturi din anul 2014 care obligă unitatea să plătească impozit pe terenul pe care îşi desfăşoară activitatea. Conducerea UATAA Motru a precizat ieri că este vorba de un impozit de miliarde de lei vechi pe care refuză să-l plătească pe motiv că terenul de sub unitate, dar şi de la cazanele şi punctele de distribuţie sunt în domeniul public al primăriei. Primarul Municipiului Motru, Dorin Hanu, a precizat că respectivul teren este dat spre folosinţă cu titlu gratuit către UATAA de către Consiliul Local Motru.

Curtea de Conturi a României a decis anul trecut că Uzina de Termoficare din Motru trebuie să plătească primăriei impozit pentru terenurile pe care îşi desfăşoară activitatea. Decizia a fost luat în cadrul unui control efectuat de Curtea de Conturi la uzina de termoficare, adică în primăvara anului 2014.

Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru, a declarat ieri că a contestat în instanţă decizia Curţii de Conturi pentru că nu i se pare normal să plătească impozit pe terenurile deţinute de primărie. „Am contestat o decizie a Curţii de Conturi pentru că suntem puşi să plătim taxe şi impozite atât pe teren, cât şi pe utilaje. Nu s-a ţinut cont că aceste construcţii, anexe şi cazane sunt pe domeniul public al primăriei. Este pentru prima dată când ni se impune aşa ceva, este o speţă nouă şi e normal să ne punem un semn de întrebare mai ales că au mai fost controale ale Curţii de Conturi şi nu ni s-a impus aşa ceva”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Cert este că terenul impozitat este de aproape zece hectare iar suma este de ordinul sutelor de mii de lei noi. De altfel, UATAA Motru a plătit impozitul aferent ultimilor trei ani în urma deciziei Curţii de Conturi însă acum contestă aceste plăţi.

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a precizat că, dacă UATAA va câştiga în instanţă, primăria îi va da banii înapoi. „Terenul este dat în folosinţă de către Consiliul Local Motru cu titlu gratuit, dar cei de la Curtea de Conturi au considerat că trebuie să plătească impozit pe el. Iniţial au solicitat anularea plăţii însă instanţa le-a respins, iar acum se judecă pe fond. Au plătit deja 150.000 lei impozit, iar dacă instanţa decide că nu trebuie să-l plătească atunci le vom da banii înapoi”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: