Obştea din Muşeteşti se judecă cu APIA pentru subvenţii

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură a ajuns în instanță cu Obștea de Moșneni Plaiurile Mușeteștilor.  Potrivit juriştilor de la Apia Gorj, Obștea a contestat faptul că a fost exclusă de la plata unor subvenţii și trebuie să restituie banii primiți în campania 2009 pentru nerespectarea legislației în vigoare.

Obștea de Moșneni Plaiurile Mușeteștilor a fost exclusă de Agenția de Plăți în Intervenții pentru Agricultură de la plata unor subvenții. Mai mult decât atât, obștea ar trebui să returneze și suma de 213.000 de lei primită prin diferite programe în campania 2009. Această decizie a fost luată de APIA pentru nerespectarea legislației cu privire la angajamentele de agromediu și a unei supradeclarări.

Obștea a contestat acest lucru în instanță. „Referitor la acest dosar pe care îl avem cu obștea, pot să vă spun faptul că avem acțiunea în instanță și pe 23 septembrie este primul termen pe noua procedură. În acest caz este atacată o decizie prin care s-a constatat un debit și un proces verbal de constatare a creanței în valoare de 213.204,19 lei pe campania 2009. Obștea trebuie să returneze această sumă ca urmare a nerespectării procedurilor noastre, respectiv ca urmare a unei supra declarări  sau ca urmare a nerespectării angajamentului de agromediu. Vreau să vă spun că dosarul este destul de vast. Au primit subvenții pentru zonă montană defavorizată și au beneficiat de programul de agromediu. Aici a fost vorba și de o greșită identificare a suprafețelor lucru care a dus la excluderea de la plată și restituirea sumelor”, a declarat Irina Marica, consilier juridic APIA Gorj. 

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: